Δολοφονία Άλκη: Προσήλθε στις αρχές ο 12ος εμπλεκόμενος – Αρνείται κάθε συμμετοχή

Δολοφονία Άλκη: Προσήλθε στις αρχές ο 12ος εμπλεκόμενος – Αρνείται κάθε συμμετοχή
Μεταγωγή συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη intime

Όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται πλέον στα χέρια των αρχών, καθώς προσήλθε και 12ο άτομο, ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου. Αρνείται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία. Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης έχει προσέλθει και εξετάζεται ο 12ος ύποπτος για συμμετοχή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 19χρονου Άλκη.

Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος φέρεται ως ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου για τον οποίο οι αστυνομικοί διενεργούσαν έρευνα για την ταυτοποίησή του.

Σε βάρος του μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην υπόθεση, κάτι που θα προκύψει ή όχι από την πορεία εξέτασής του.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι συλληφθέντες για την υπόθεση είναι συνολικά 11 άτομα εκ των οποίων οι 10 με σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου – Αρνείται κάθε εμπλοκή

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του 22χρονου, στην οποία, όπως αναφέρει το GRTIMES, σημειώνει ότι ο 22χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη, ενώ υποστηρίζει ότι δε βγήκε καν από το αυτοκίνητο (γκρι POLO) παρά μετέφερε τρία άτομα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

“Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν.”

Δολοφονία 19χρονου: Απολογείται ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Με τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στις ελληνικές διωκτικές αρχές ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των έντεκα συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο. Μέσω του συνηγόρου του είχε περιγράψει τον δικό του ρόλο ως «περιφερειακό».

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Ήδη για την υπόθεση έδωσαν εξηγήσεις στην ανακρίτρια οι δέκα συγκατηγορούμενοί του και ο ένας μετά τον άλλον οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση του 12ου ατόμου, του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση και κατονομάστηκε από κάποιους εκ των κατηγορουμένων με το μικρό του όνομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα