Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο κύκλος του αίματος μεταξύ δύο πλευρών και πώς ο δημοσιογράφος βρέθηκε ανάμεσά τους

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο κύκλος του αίματος μεταξύ δύο πλευρών και πώς ο δημοσιογράφος βρέθηκε ανάμεσά τους
Ο Γιώργος Καραϊβάζ Eurokinissi

Τα κίνητρα της δολοφονίας του Αστυνομικού Συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ επισήμως τουλάχιστον παραμένουν άγνωστα, ωστόσο γίνονται εκτιμήσεις γύρω από τις σχέσεις που είχε το θύμα με δύο δολοφονημένους ηγετικά μέλη της “Greek Mafia”.

Τον κύκλο του αίματος προσπαθούν να ακολουθήσουν οι Αρχές για να καταλήξουν σε συμπεράσματα γύρω από τα κίνητρα των μαφιόζων για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Αστυνομικού Συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

Τα κίνητρα αυτά επισήμως τουλάχιστον παραμένουν άγνωστα, ωστόσο γίνονται εκτιμήσεις γύρω από τις σχέσεις που είχε το θύμα με δύο δολοφονημένους, ηγετικά μέλη της “Greek Mafia” και ένα τηλέφωνο που φέρεται να κατέληξε σε γνώση των Αρχών του ηγετικού στελέχους της αντίπαλης συμμορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος φέρεται να γνώριζε καλά τον δολοφονημένο «ταμία» της “Greek Mafia” στο Χαϊδάρι το 2019, αλλά και ένα ηγετικό στέλεχος της με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις και συγκεκριμένα τον «Καπέ» που εκτελέστηκε το 2020, στα Βριλήσσια. Ειδικά, ο τελευταίος ήταν ένα άτομο που αποτελούσε και «πηγή» του δημοσιογράφου.

Άλλωστε αυτό που επισημαίνουν στην δικογραφία και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάτι μεμπτό για το θύμα, απλώς βρέθηκε λόγω των σχέσεων του ως «πηγές ενημέρωσης» ανάμεσα στον πόλεμο δύο πλευρών για το ποια θα επικρατήσει της άλλης και κυρίως για το σε ποια πλευρά θα περάσει το «ταμείο» της εγχώριας μαφίας.

Μία άλλη δολοφονία τα ίχνη της οποίας ακολουθούν οι Αρχές, είναι αυτή του γνωστού με το ψευδώνυμο «Μαύρος» που ήταν εκ των ηγετικών στελεχών της αντίπαλης συμμορίας, έγινε μετά την δολοφονία «Καπέ» και πιθανόν ως αντίποινα, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Ο τελευταίος φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον αρχηγό της συμμορίας του και «Νονό» που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας το καλοκαίρι του 2020 στην Βούλα, πως οι Αρχές είχαν ένα κρυφό «πακιστανικό» αριθμό του ύστερα από πληροφορία που έδωσε στην Αστυνομία ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Αυτή η συνομιλία είχε συμπεριληφθεί στην δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών το 2015, βεβαίως αυτό που ανέφερε ο «Μαύρος» το έχουν διαψεύσει από την ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι αποκαλύψεις που έγιναν από τον Γιώργο Καραϊβάζ για τις δραστηριότητες αυτών των κυκλωμάτων και τον μεταξύ τους πόλεμο, οι σχέσεις που είχε με κάποια από τα θύματα ως «πηγές» για το ρεπορτάζ του και ίσως νέες αποκαλύψεις που ήταν σε θέση να κάνει ή και να καταθέσει (κάτι που δεν πρόλαβε), τον έθεσαν ενδεχομένως μέσα στο «μάτι του κυκλώνα» των δικών τους διαφορών.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι Αρχές δεν θεωρούν συμπτωματική την σειρά των γεγονότων, μένει όμως αυτό να μπορέσει κάποτε να αποτελέσει και επισήμως τον λόγο που οδήγησε στον θάνατό του και αυτό γνωρίζουν καλά οι αστυνομικοί πως θα συμβεί μόνο αν ποτέ εκείνοι που θεωρούν υπεύθυνους για τον θάνατό του, ανοίξουν το στόμα τους, κάτι που φαντάζει απίθανο.

Ο προμηθευτής των εκτελεστών με τα «δραστικά» τηλέφωνα συνομιλούσε με τον «Νονό» και με «δεξί χέρι» του

Σημαντικό κομμάτι αυτού του παζλ, όπως έχει αναφερθεί ξανά, αποτέλεσε και ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στους Αμπελόκηπους, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ένας Έλληνας, ο οποίος φέρεται να διατηρεί επαφές και να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο από τα πέντε άτομα που μνημονεύονται στην δικογραφία.

Συγκεκριμένα, έναν από τους ασύλληπτους της επιχειρησιακής ομάδας και τον αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος πιστεύουν οι Αρχές αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν ακόμη, πως ενορχήστρωσε την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Από το δικό του κατάστημα προμηθεύτηκαν οι κακοποιοί τα «δραστικά» τηλέφωνα, στα οποία έβαλαν sim με «πακιστανικούς» αριθμούς, που χρησιμοποίησαν σε αυτή την δολοφονία και στην παρακολούθηση που προηγήθηκε, για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν άλλα τηλέφωνα που είχαν και θεωρούσαν πως ήταν ήδη «καμένα».

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο καταστηματάρχης είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον έναν από τους τέσσερις της επιχειρησιακής ομάδας, που θεωρείται και δεξί χέρι του «Νονού», εκείνος απάντησε στους αστυνομικούς με απόλυτο κυνισμό πως τον κάλεσε για τον «ξεματιάσει»…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα