Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, παρά τα όσα έλεγε η Κεραμέως

Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, παρά τα όσα έλεγε η Κεραμέως
Μαθητές με μάσκα Eurokinissi

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να εφοδιαστούν με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί. Για "ατομική ευθύνη" είχε μιλήσει η Νίκη Κεραμέως, όταν ρωτήθηκε για το κόστος.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο ώστε να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές των σχολείων της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή 21/08 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ’ όλους τους μαθητές” είπε χαρακτηριστικά.

Δωρεάν μάσκες θα δοθούν και στους εκπαιδευτικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι έχουν σχεδιαστεί 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας, σημειώνοντας ότι “δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα”.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι πριν τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open, σε ερώτηση για το ποιος θα καλύψει το κόστος, το έριξε στην… ατομική ευθύνη.

“Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά”, είπε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως, διευκρινίζοντας ότι μιλάμε πάντα για χρήση στους εσωτερικούς και όχι στους εξωτερικούς χώρους στο σχολείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα