Επιστροφή Ελλήνων και Αιγυπτίων στην Ελλάδα με πρωτοβουλία Αιγυπτιώτη επιχειρηματία

Επιστροφή Ελλήνων και Αιγυπτίων στην Ελλάδα με πρωτοβουλία Αιγυπτιώτη επιχειρηματία

Στην Ελλάδα κατάφεραν να επιστρέψουν 100 Έλληνες και Αιγύπτιοι μετά από πρωτοβουλία επιχειρηματία που μάλιστα δεν σχετίζεται με τουριστικά πρακτορεία.

Εκατό Έλληνες και Αιγύπτιοι που εργάζονται στην Ελλάδα κατάφεραν να επιστρέψουν από το Κάιρο στην Αθήνα, με ειδική πτήση που διοργάνωσε με δική του πρωτοβουλία ο επιχειρηματίας Αντώνης Καζαμίας, ο οποίος μάλιστα δεν έχει σχέση με τουριστικά πρακτορεία.

Οι επιβάτες της ειδικής πτήσης δεν έκρυβαν τη χαρά τους που θα επέστρεφαν στην Αθήνα. Καθώς οι πτήσεις με την Αίγυπτο έχουν σταματήσει ήδη από τις 19 Μαρτίου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ειδική αυτή πτήση, από τις ελάχιστες που έχουν συνδέσει αεροπορικά όλους αυτούς τους μήνες τις δύο χώρες.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκο Γαριλίδη και τους γενικούς προξένους της Ελλάδας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, Γιώργο Δασκαλόπουλο και Αθανάσιο Κοτσιώνη, καθώς επίσης και τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν θα φτάσω είναι να αγκαλιάσω την οικογένειά μου“, είπε μία επιβάτης λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο για την Αθήνα. “Όταν θα φτάσω στην Αθήνα, θα ήθελα να δοκιμάσω και πάλι το δικό μας παραδοσιακό σουβλάκι και έναν παγωμένο κρύο φραπέ, που δεν τα απολαμβάνουμε στην Αίγυπτο”, είπε χαρακτηριστικά μία άλλη επιβάτης. Ενώ, πολλοί επιβάτες ευχαριστούσαν τον κ. Καζαμία για το επιχειρηματικό ρίσκο που πήρε και τελικά η πρωτοβουλία του στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, καθώς στην ειδική αυτή πτήση δεν υπήρχε ούτε μία κενή θέση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία του, συνεχάρησαν τον Αιγυπτιώτη κ. Καζαμία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα