Έρχεται το πρώτο video game για παιδιά με ΔΕΠΥ

Έρχεται το πρώτο video game για παιδιά με ΔΕΠΥ

Το EndeavorRX εγκρίθηκε και είναι το πρώτο video game που θα χορηγούν οι γιατροί στα παιδιά που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.

Σπουδαία καινοτομία στον τομέα της ιατρικής, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία και τη διάδραση για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από ΔΕΠΥ, δηλαδή από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.

Πρόκειται για το πρώτο video game που αναμένεται να λειτουργήσει ως θεραπευτικό μέσο για αυτά τα παιδιά και θα χορηγείται με συνταγή από γιατρούς ώστε να τα βοηθήσει στη θεραπεία τους. Το παιχνίδι αυτό εγκρίθηκε την περασμένη Δευτέρα και θα συνίσταται για παιδιά που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά θα αφορά μόνο ηλικίες μεταξύ 8 και 12 ετών.

Το εν λόγω video game βέβαια θα είναι απλά μία συμπληρωματική μέθοδος, πλαισιώνοντας άλλες θεραπείες, όπως φάρμακα και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η ΔΕΠΥ ή αλλιώς ADHD είναι μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή που εμφανίζεται κυρίως σε ανήλικα παιδιά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και την ενηλικίωσή τους, έχοντας εμφανιστεί σε περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά 6-11 ετών παγκοσμίως.

Η χρήση του συγκεκριμένου video game της Akili Interactive πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων αφού ελέγχθηκε σε παιδιά με ΔΕΠΥ τα οποία έπαιζαν 25 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα για έναν μήνα. Αυτή η έρευνα βέβαια είχε ξεκινήσει πριν από επτά χρόνια με τη βοήθεια 600 παιδιών μέχρι να δοθεί το πράσινο φως στο παιχνίδι, για το οποίο δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα