Γιατροί Θεσσαλονίκης: “Θα κάνουμε το εμβόλιο, αλλά δεν είναι πανάκεια. Ενισχύστε το ΕΣΥ”

Γιατροί Θεσσαλονίκης: “Θα κάνουμε το εμβόλιο, αλλά δεν είναι πανάκεια. Ενισχύστε το ΕΣΥ”

Κανένα δίλημμα στον εμβολιασμό ων γιατρών σύμφωνα με την ΕΝΙΘ, η οποία ζήτησε την άμεση ενίσχυση του συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

“Η ΕΝΙΘ και οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν αντιμετωπίζουμε κανένα δίλημμα. Θα κάνουμε το εμβόλιο. Είναι πράξη ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι “ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια”, αλλά μια μακροχρόνια διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν σε βάθος χρόνο, γι’ αυτό και απαιτείται ενίσχυση του ΕΣΥ.

“Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί και η πανδημία με τις επιπτώσεις της δεν θα αντιμετωπιστούν εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και την πραγματική θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΝΙΘ και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων: “Απαιτείται άμεσα ενίσχυση του ΕΣΥ, έστω και τώρα, για την αντιμετώπιση όλων των πληθυσμιακών αναγκών σε περίθαλψη και όχι μόνο των ασθενών με κορονοϊό με: στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο της και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης”.

Επισημαίνει, δε, ότι “κάθε εμβόλιο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα” και απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός και προγραμματισμός για μαζικό δωρεάν εμβολιασμό, με επαρκή εμβόλια, πλήρεις και ασφαλείς δομές εμβολιασμού με πλήρη και ασφαλή εξοπλισμό και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα