Η Ρόδος φλέγεται – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί

Η Ρόδος φλέγεται – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί
Φωτιά στη Ρόδο eurokinissi

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο των περιοχών του νησιού της Ρόδου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρο το νησί της Ρόδου με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη (26/7), ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει για ένατη ημέρα το νησί.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, στην οποία ανήκουν τα χωριά Μαλώνα Βάτι και Γεννάδι στα οποία εστιάζουν πλέον οι δυνάμεις κατάσβεσης, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Πρόκειται για έξι επιπλέον δημοτικές ενότητες, ενώ την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου.

Με τις νέες αποφάσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί όλο το νησί της Ρόδου.

Εξηγήσεις από τον διοικητή της Πυροσβεστικής και την προϊσταμένη του Δασαρχείου ζήτησε η Αντεισαγγελέας

Εξηγήσεις για την καταστροφική φωτιά που καίει από τις 18 Ιουλίου τη Ρόδο, κλήθηκαν χθες, Τρίτη (25/07) να δώσουν στην Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικήτας Βενιός και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου Αικατερίνη Μπαλατσούκα.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες.

Για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την κα. Εισαγγελέα δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό δάσος όπου υπήρχαν πολλά και ξερά φύλλα στο υπόστρωμά του με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάσβεσή της όλες αυτές τις ημέρες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο νησί μας αλλά και τα αίτια που την κάνουν να καίει για τόσες ημέρες στο νησί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα