Υπόθεση 15χρονης στην Κρήτη: Ο πατέρας της είχε αυτοκτονήσει πριν από μέρες

Διαβάζεται σε 3'
Θύμα κακοποίησης (φωτογραφία αρχείου)
Θύμα κακοποίησης (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Θρίλερ με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 15χρονης στην Κρήτη. Ο πατέρας της είχε βάλει τέλος στη ζωή του πριν λίγες ημέρες.

Νεκρός βρέθηκε λίγες μέρες πριν, ο πατέρας της 15χρονης στο Ρέθυμνο στην Κρήτη, που, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα (05/02), έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πατέρας της 15χρονης έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από τέσσερις μέρες, αφήνοντας πίσω του και σημείωμα αυτοκτονίας.

Για τον άνδρα είχε εκδοθεί Missing Alert, μία μέρα προτού εντοπιστεί νεκρός, ενώ αυτή τη στιγμή ερευνάται εάν η αυτοχειρία συνδέεται με τα όσα βίωνε η ανήλικη κόρη του.

12 οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βιασμού – μαστροπείας

Η φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα Δευτέρα (05/02).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά σε συνολικά 12 κατηγορούμενους, είτε για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός 15χρονου κοριτσιού, είτε των ασελγών πράξεων σε βάρος της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αρχική πληροφορία για την υπόθεση ήταν πριν από περίπου έξι μήνες. Τότε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, είχε συλληφθεί ένας αλλοδαπός, για άλλο όμως αδίκημα, ο οποίος και προφυλακίστηκε για το αδίκημα.

Το διάστημα που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και για την υπόθεση με την ανήλικη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και για τα υπόλοιπα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης και η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια ανακρίτρια.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα που είχε λάβει το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας (05/02) για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο, αναφέροντας πως είχε δεχθεί ανώνυμο τηλεφώνημα από πολίτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα