Κακοκαιρία Ariel: Πού προκάλεσε προβλήματα – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία Ariel: Πού προκάλεσε προβλήματα – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
magnesianews

Ουρές χιλιομέτρων στην παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου λόγω κατολίσθησης. Πλημμύρες στη Σκόπελο, πτώσεις δέντρων στη Μακεδονία. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία.

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Ariel που πλήττει απο χθες μεγάλο μέρος της χώρας. Ηδη έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε δρόμους ενώ σε αρκετές περιοχές τα σχολεία σήμερα Πέμπτη (1/12) παρέμειναν κλειστά.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων,  με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμένει κλειστός και να γίνεται εκτροπή στην παλαιά Εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κατιλόσθηση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο 48,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Μεγάρων.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων.

Η βροχόπτωση τη νύχτα στην Κόρινθο ήταν έντονη, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Χωρίς ελικοδρόμιο η Σκόπελος καθώς υπέστη ζημιές από την βροχόπτωση και χρειάζεται ποσό 130.000 ευρώ για να αντικατασταθεί. Ζημιές επίσης προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία και πλημμύρισαν κάποια σπίτια και αποθήκες.

Τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω του μπήκε νερό στα περισσότερα από αυτά, είτε από τη σκεπή είτε από τα παράθυρα που χρειάζονται αντικατάσταση.

Η λειτουργία του ελικοδρομίου είναι πολύ σημαντική για το νησί, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες” τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σκοπέλου. Από τη βροχή καταστράφηκε ο κλωβός με το σύστημα φωτισμού με τηλεχειρισμό αλλά και ο εξωτερικός επιδαπέδιος φωτισμός.

“Είναι ένα παλιό σύστημα και τώρα για να το αντικαταστήσουμε απαιτείται ποσό 130.000 ευρώ τουλάχιστον” τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι η βροχή που πέφτει για 80 ώρες συνεχώς κατέστρεψε την αγροτική οδοποιία ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια και αποθήκες.

Επιπλέον ανέφερε ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί πολλά από αυτά, τόσο σε Σκόπελο όσο και Γλώσσα, πλημμύρισαν από κενά στη στέγη ή από τα παλιά κουφώματα που όμως έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να αντικατασταθούν.

Κακοκαιρία Ariel: Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία στην Πιερία

Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην Θεσσαλονικη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Κακοκαιρία Ariel: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία Ariel από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε

  • Ιόνιο,
  • βορειοδυτική Πελοπόννησο,
  • δυτική Στερεά,
  • κεντρική Μακεδονία,
  • ανατολική Μακεδονία και
  • Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ισχυρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα