Καλαμαριά: Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και σφράγισε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Καλαμαριά: Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και σφράγισε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε ξανά. Τάγμα εφόδου της νεολαίας της νεοναζιστικής οργάνωσης εισέβαλλε σε έκθεση Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη στην Καλαμαριά και τη σφράγισε.

Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου, στην Καλαμαριά.

Ομάδα περίπου δέκα Χρυσαυγιτών εισέβαλλαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία Σεργκέι Αντρέεφσκι, μοίρασαν φυλλάδια και… τη σφράγισαν!

Οπως αναφέρει τη Μακεδονία η ομάδα των ναζί υποχρέωσε τους διοργανωτές που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο να απομακρύνουν τα έργα. Στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο απαγορεύοντας την πρόσβαση, και ανήρτησαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Τα έργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονταν στην αίθουσα τέχνης Remezzo ενώ ανάμεσα στους οργανωτές ήταν και ο δήμος Καλαμαριάς. H έκθεση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, εάν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους διοργανωτές.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση

«Η επίθεση φασιστικής ομάδας της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σε έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής στην Καλαμαριά, απλά και μόνο λόγω της εθνικότητας του καλλιτέχνη, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο των φασιστών», τονίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό.

«Είναι σοβαρές για το περιστατικό και οι ευθύνες της αστυνομίας, ενώ η προσπάθεια μερίδας ΜΜΕ της πόλης να παρουσιαστεί η φασιστική επίθεση, ως “παρέμβαση” δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός δεν έχουν καμία σχέση με τα συναισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας. Το λαϊκό, εργατικό κίνημα έχει δείξει, ότι έχει τη δύναμη και τον τρόπο να βάλει τους φασίστες στις τρύπες τους. Να τους στείλει ξανά στον “αγύριστο” και στις εκλογές της 21ης Μάη, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα