Καταγγελία στο NEWS 24/7 για το Fuel Pass: Αλαλούμ με τις ημερομηνίες στην υποβολή αιτήσεων

Καταγγελία στο NEWS 24/7 για το Fuel Pass: Αλαλούμ με τις ημερομηνίες στην υποβολή αιτήσεων
Καύσιμα eurokinissi

Σειρά αστοχιών στην υλοποίησή του φαίνεται να έχει το Fuel Pass, με τους δικαιούχους να διαμαρτύρονται ότι η πλατφόρμα δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν στην ώρα τους την αίτηση για την επιδότηση καυσίμων.

Έντονη είναι η δυσφορία που επικρατεί με την πλατφόρμα Fuel Pass για την επιδότηση καυσίμων, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες διαμαρτύρονται για τα τεχνικά ζητήματα και αστοχίες που διαπιστώνουν κατά την υποβολή των αιτήσεών τους.

Μετά την πολυήμερη αναμονή για το άνοιγμα της πλατφόρμας, αρκετοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι που βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, όταν είδαν ότι οι ημερομηνίες για τις οποίες ενημερώνει το ΦΕΚ ότι πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους (με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους), δεν συμπίπτουν με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της πλατφόρμας στο vouchers.gov.gr.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στο NEWS 24/7 μια 25χρονη δικαιούχος, δεν μπόρεσε να καταθέσει την αίτησή τους παρόλο που ημερομηνιακά και βάσει ΦΕΚ ήταν η σειρά της, καθώς η πλατφόρμα είχε διαφορετική πρόβλεψη και ήταν “ανοιχτή” για διαφορετικούς λήγοντες αριθμούς ΑΦΜ.

Έτσι λοιπόν, η νεαρή γυναίκα που είχε ενημερωθεί μέσω του ΦΕΚ ότι πρέπει να υποβάλει την αίτηση σήμερα, Πέμπτη 28/4 καθώς ο λήγοντας αριθμός του ΑΦΜ του είναι το “4”, δεν είχε τελικώς τη δυνατότητα να κάνει τη σχετική δήλωση, καθώς στην πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα υποβολής σε διαφορετικούς αριθμούς, και συγκεκριμένα σε όσους λήγουν σε “6” και “7”…

“Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση διαφωνεί με τον εαυτό της και οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την αμφιθυμία” αναφέρει στην καταγγελία της στο NEWS 24/7. Λόγω του τεχνικού αυτού θέματος, η δικαιούχος θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους αριθμούς ΑΦΜ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί: Σύμφωνα με αρκετούς δικαιούχους, η εισαγωγή των στοιχείων τους στην πλατφόρμα πολλές φορές δεν ήταν επιτυχής λόγω αγνώστου «σφάλματος», το οποίο η πλατφόρμα ωστόσο δεν ενημέρωνε ποιο ήταν. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να έβαζαν τα στοιχεία τους σωστά και να έπρεπε να επαναλάβουν τη διαδικασία πολλές φορές, χωρίς να τους δίνεται εικόνα αν κάποιο πεδίο δεν έχει συμπληρωθεί σωστά…

Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

  • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Από την 1/5/2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα