Κύκλωμα trafficking: Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι

Κύκλωμα trafficking: Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι
Ελληνική Αστυνομία

Στον Ανακριτή αναμένεται να απολογηθούν σήμερα οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για σωματεμπορία, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική. Ακόμη 11 απολογήθηκαν χτες. Τι ποινές τους επιβλήθηκαν.

Ενώπιον του Ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα, Τετάρτη (5/7), οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι του κυκλώματος trafficking, ενώ χτες, Τρίτη (4/7) προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο άτομα από τους 11 πρώτους που απολογήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος trafficking, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, που εξάρθρωσε η Αστυνομία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, καθώς και η σύζυγος του κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι υπόλοιποι 9 αφέθησαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Τρεις κατηγορούμενοι που, σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν υψηλή θέση στην ιεραρχία της ομάδας των σωματεμπόρων, αφέθησαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους.

Το ζευγάρι και οι τρεις στους οποίους επιβλήθηκαν όροι για να αφεθούν ελεύθεροι είναι αντιμέτωποι με τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση φαίνεται να ισχυρίστηκε στην δικαστική λειτουργό ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι δεν έχει σχέση με σωματεμπορία. . Οι συγκατηγορούμενοι του φαίνεται να ισχυρίζονται πως είναι απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα