“Κλειδώνει” το έργο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού – 3 κορυφαίες τεχνικές εταιρείες αναλαμβάνουν την κατασκευή του

“Κλειδώνει” το έργο του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού – 3 κορυφαίες τεχνικές εταιρείες αναλαμβάνουν την κατασκευή του
Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό Eurokinissi Sports

Στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η αποκάλυψη της προσφοράς της κοινοπραξίας και εφόσον γίνει δεκτή ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη σύμβαση.

Ξεκίνησε με επιτυχία ο διαγωνισμός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό την Παρασκευή (27/01) καθώς είχαμε την κάθοδο της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ουσιαστικά η μεγάλη κατασκευαστική τριάδα κατέβηκε εξασφαλίζοντας την ευρεία συναίνεση για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τους οπαδούς των πρασίνων.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού το προχωρά ο Δήμος Αθηναίων με ένα κόστος 123 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, περίπου 115 εκατ. ευρώ αφορά πόρους του ΠΔΕ και το υπόλοιπο πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κατασκευή του θα γίνει στον Βοτανικό στα πλαίσια του project της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού-Αλεξάνδρας το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος είναι η σύμβαση να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν καθώς μεγάλος στόχος είναι το γήπεδο να δοθεί σε λειτουργία το 2026. Η κατασκευή έχει χρονική διάρκεια 36 μήνες.

Στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η αποκάλυψη της προσφοράς της κοινοπραξίας και εφόσον γίνει δεκτή, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη σύμβαση. Θεωρητικά η σύμβαση θα μπορούσε να υπογραφεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της νέας έδρας του τριφυλλιού.

Μαζί με το γήπεδο στα πλαίσια της Διπλής Ανάπλασης ο Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει την γενικότερη ανάπλαση του Βοτανικού που από τριτοκοσμική γειτονιά θα μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη περιοχή, μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Τι θα κατασκευαστεί

Η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση έργου έχει ως αντικείμενο συγχρόνως τη μελέτη και την εκτέλεση (κατασκευή) του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ».

Για την κατασκευή του υπόψη έργου θα ληφθούν υπόψη οι προβλεπόμενες λειτουργικές απαιτήσεις και οι ισχύουσες προδιαγραφές.

Επίσης, το έργο υπάγεται σε περιβαλλοντικές δεσμεύσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη ΜΠΕ.

Συνοπτικά τα προς μελέτη και κατασκευή έργα της σύμβασης με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ» είναι:

(α) Το γήπεδο αυτό καθαυτό (θεμελίωση, σκυροδέματα κλπ)

(β) Ο αρχιτεκτονικός και όχι μόνο εξοπλισμός του γηπέδου (στέγαστρο, περιμετρικό κέλυφος κλπ).

(γ) Οι Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του γηπέδου (ύδρευση, αποχέτευση, ασθενή και ισχυρά ρεύματα, λοιπός ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα