Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 10 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2576 κρούσματα και 139 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2576.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουμε έναν καταγεγραμμένο θάνατο με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 139 (36 γυναίκες και 103 άνδρες).

Διασωληνωμένοι στην εντατική νοσηλεύονται 41 ασθενείς. Η διάμεση ηλικίας τους είναι 67 ετών και 12 είναι γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 71 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,7% είναι άνδρες. Επίσης 589 κρούσματα (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1268 (49,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει η διάμεση ηλικίας τους ήταν τα 74 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 72130 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι εμείς γλιτώσαμε από το κακό όχι χωρίς τραυματισμούς και όχι χωρίς απώλειες. “Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε αυτή την ψύχραιμη αλλά και εξαιρετικά δύσκολη να υιοθετηθεί αυτή η στάση που έχουμε τηρήσει”, σημείωσε. Μάλιστα τόνισε ότι συστήματα ξένων χωρών έδειξαν ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης.

Σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την επιστημονική αβεβαιότητα πρέπει να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε είπε ο κ. καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που αποφασίστηκε πλέον η ευραία χρήση μάσκας από τουν πληθυσμού αλλά και για τους λόγους που επαναλειτουργούν τα σχολεία.

Ακόμη τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά δεν φαίνεται να είναι πρωτογενής πηγή μετάδοσης του κορονοϊού και θέλησε να τονίσει ότι “για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ως κοινωνία, πρέπει να έχουμε σαν οδηγό μας τις πιο λογικές αποφάσεις”.

Ο λοιμωξιολόγος αναφερόμενος σε με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου παρουσίασε νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στη νέα νόσο στα παιδιά, μεταξύ των οποίων ότι όπως και στους δύο άλλους πολύ σοβαρούς κορονοϊούς, τον ιό SARS και τον ιό MERS οι λοιμώξεις παρατηρούνται πολύ σπάνια στα παιδιά και ότι επίσης εμφανίζουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version