Κορονοϊός: Προς τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα – Φόβοι για τρίτο κύμα

Κορονοϊός: Προς τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα – Φόβοι για τρίτο κύμα
Shutterstock

Καμπανάκι για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα, Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας και κάλεσε σε εγρήγορση και τήρηση των μέτρων.

Τον “κώδωνα του κινδύνου” για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα, Τρίτη (2/2), έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

“Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, επισήμανε νωρίτερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Διευκρίνισε πάντως ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα». «Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» ξεκαθάρισε.

“Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει εξάπλωση του ιού στην Αττική και σε άλλες περιοχές και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή” υπογράμμισε από πλευράς του ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ανοιχτό ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα Covid-19 την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε αυτό το χρονικό σημείο σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα