Σαρηγιάννης: Μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα

Σαρηγιάννης: Μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Φωτογραφία αρχείου. Youtube

"Πρέπει να δράσουμε τώρα" είπε ο  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δ. Σαρηγιάννης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Ανοικτό ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα στα μέσα Μαρτίου, με το σύστημα υγείας να πιέζεται σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χτύπησε “καμπανάκι” λέγοντας ότι “πρέπει να δράσουμε τώρα”, προτείνοντας ταυτόχρονα αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, στο 50%.

Για τις μεταλλάξεις σημείωσε οτι “δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν”. Συμπλήρωσε πως “υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου” είπε οτι το σημαντικό είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.

“Ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα” ανέφερε ο καθηγητής αλλά τόνισε πως αναμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα