Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον Μανώλη Μαυρομμάτη – Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μανώλης Μαυρομμάτης
Ο Μανώλης Μαυρομμάτης Menelaos Myrillas / SOOC

Κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες είναι η κατάσταση της υγείας του γνωστού αθλητικογράφου Μανώλη Μαυρομμάτη και της σύζυγου του, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, ο αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, Ειρήνη, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μανώλης Μαυρομμάτης φέρει θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικούς πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να τεθεί σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Η σύζυγός του έχει, επίσης, διασωληνωθεί και έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν, τονίζεται πως ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του -η οποία φέρει επίσης εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 40% της ολικής επιφάνειας σώματος- νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικό κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες.

Υπενθυμίζεται πως μετά την πυρκαγιά, το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο έχοντας σοβαρά εγκαύματα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Μανώλη Μαυρομμάτη

Στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, αναφέρεται:

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.– Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.– Η Ειρήνη Μαυρομάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής
Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

mavromatis

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα