Λάρισα: Της φυλακής τα σίδερα βγάζουν μελισσοκόμους

Λάρισα: Της φυλακής τα σίδερα βγάζουν μελισσοκόμους
larissanet.gr

Μαθήματα ελληνικών για όσους δεν γνωρίζουν την γλώσσα αλλά και μελισσοκομίας πρόκειται να προστεθούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών της Λάρισας.

Οι δράσεις των φυλακών της Λάρισας μέσω του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι εύστοχες και ουσιαστικές για τους κρατούμενους. Αυτή την φορά, εμπλουτίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κάτι καινοτόμο και χρήσιμο. Οι κρατούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ελληνικά (όσοι δεν γνωρίζουν) αλλά και μελισσοκομία που στο μέλλον ενδέχεται να τους χρησιμεύσει ως επαγγελματικό μονοπάτι.

Αυτό αποφάσισε, σύμφωνα με το larisanet.gr, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της οποίας του ΚΕΚ που λειτουργεί ως πιστοποιημένη δομή παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης -κατάρτισης.

Πρόσφατα οι υπεύθυνοι του ΚΕΚ έγιναν αποδέκτες μιας σημαντικής πληροφορίας. Από τον σύμβουλο συντονιστή εκπαίδευσης του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας έμαθαν πως τουλάχιστον 184 κρατούμενοι δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και περισσότεροι από 200 κρατούμενοι δεν γνωρίζουν ελληνικά παρότι βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα. Δεδομένης της απουσίας Δημοτικού σχολείου στο Κ.Κ. Λάρισας προτάθηκε η υλοποίηση προγράμματος Ελληνομάθειας αλλά και ενός προγράμματος μελισσοκομίας.

larissanet.gr

Συγκεκριμένα προτάθηκε να λειτουργήσουν 2 τμήματα Ελληνομάθειας, ένα αρχαρίων και ένα προχωρημένων. Το πρόγραμμα θα είναι τουλάχιστον διάρκειας 200 ωρών για κάθε τμήμα. Επίσης, το πρόγραμμα μελισσοκομίας θα είναι διάρκειας 100 ωρών.

Η παραπάνω πρόταση συζητήθηκε στην προ ημερών συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η υλοποίηση θα γίνει με την επιστημονική και τεχνική καθοδήγηση του Κ.Ε.Κ.ΠΕΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας στους χώρους του Σχολείου Δεύτερη Ευκαιρίας Κ.Κ. Λάρισας με την συνεργασία του συμβούλου – συντονιστή εκπαίδευσης του Κ.Κ. Λάρισας

Η επιλογή των εκπαιδευτών/τριών θα γίνει από το μητρώο πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ μετά από πρόσκληση στην οποία θα αναφέρεται και η εμπειρία διδασκαλίας Ελληνικής γλώσσας σε καταστήματα κράτησης, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα