Λέσβος: Φωτιά σε ημερήσια δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Φωτιά σε ημερήσια δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ
Φωτιά σε δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ στο νησί

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη δομή του Ελβετικού Σταυρού "One happy family", η οποία αποτελεί από το 2017 στέκι μεταναστών και προσφύγων, προσφέροντάς τους απασχόληση και δραστηριότητες.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει το stonisi, Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και 35 λεπτά από το κέντρο της Μόριας, το social center του Ελβετικού Σταυρού, One Happy Family, έκτασης έξι στρεμμάτων, παραμένει από το 2017 στέκι προσφύγων και μεταναστών, προσφέροντας απασχόληση και δραστηριότητες στους εγκλωβισμένους της Λέσβου.

Καφενείο με ναργιλέ, χώρος κινηματογραφικών προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κηπουρική, αλλά και χίλιες μερίδες φαγητού από την κοινωνική κουζίνα εμπεριέχονταν στο πρόγραμμα «One happy family» του Ελβετικού Σταυρού, η συνολική επένδυση του οποίου κόστισε περισσότερες από 200.000 ευρώ.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Ελβετικός Σταυρός αποφάσισε να έρθει στη Λέσβο, ειδικά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι στη Μόρια τον χειμώνα του 2016-2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα