Λιανεμπόριο: Οργή σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Λιανεμπόριο: Οργή σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
MotionTeam

Τι αποφάσισε σε συνεδρίαση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Κινητοποίησεις προετοιμάζουν για την Κυριακή οι έμποροι στην Πάτρα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη για την απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα κασταστήματα την Δευτέρα 5 Απριλίου, σε αντίθεση με τα καταστήματα όλης της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη σε συνερδίαση του εμπορικού συλλόγoυ αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω της οποίας ο Σύλλογος θα εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια των εμπόρων και θα ζητήσει την αναθεώρηση της απόφασης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει επικοινωνία αύριο του προέδρου του Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη, με τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει το voria.gr.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους και όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την αγορά της Θεσσαλονίκης.

Κινητοποιήσεις στην Πάτρα

Οι έμποροι της Πάτρας αποφάσισαν να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους τη Δευτέρα, περιμένοντας τον κόσμο να ψωνίσει, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Από τη έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν σε μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή 4/4 και την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα.

“Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4

στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο

στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!”

Κοζάνη: Ή όλοι ή κανείς…

“Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης σεβασμός προς τους εμπόρους που από την Τετάρτη ετοιμάζονταν να ανοίξουν πάλι τα καταστήματά τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης που ξεκαθαρίζει:

“Αν πρέπει να παραμείνουμε κλειστοί να παραμείνουμε αλλά ΌΛΟΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να ζούμε το θέατρο του παραλόγου με κλειστά καταστήματα, αλλά με ουρές στα σούπερ μάρκετ, ουρές στις Τράπεζες, ουρές στα καταστήματα τηλεπικοινωνιών, ουρές στις λαϊκές αγορές που συνεχίζουν να πωλούν προϊόντα τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα