Μένιος Φουρθιώτης: Και δεύτερη προσφυγή του στο ΣτΕ

Μένιος Φουρθιώτης: Και δεύτερη προσφυγή του στο ΣτΕ
Ο Μένιος Φουρθιώτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ / PAPADAKIS PRESS

Κατέθεσε αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επικαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

Το προσωρινό πάγωμα της απόφασης για την απόσυρση της φρουράς ζητά ο Μένιος Φουρθιώτης με νέα προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επικαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη η οποία θα έρθει καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της σωματικής βλάβης της ζωής του ακόμα και θάνατος.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του, ενώ φαίνεται να υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Στην αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, η πλευρά Φουρθιώτη αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσεις 9 πράξεις, μέσω των οποίων συνεχώς αυξανόταν η φρούρησης του, εξαιτίας, όπως επισημαίνεται, πληροφοριών για απειλές σε βάρος του, αλλά και εγκληματικών ενεργειών που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με την αίτηση, η πράξη μείωσης των μέτρων ασφαλείας παραβιάζει μια σειρά άρθρων του Συντάγματος, τα οποία προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει την προστασία της ζωής, υγείας και της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Κατά συνέπεια, προσθέτει, το Δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version