Μητροπολίτης Ναυπάκτου: “Τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία; Κάτι χειρότερο από κομμωτήριο;”

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: “Τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία; Κάτι χειρότερο από κομμωτήριο;”
Εκκλησία στη Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Βαριές κουβέντες από τον Ιερόθεο για το σχέδιο άρσης των απαγορεύσεων. "Όταν η νόμιμη εξουσία δεν σέβεται την χαρισματική και παραδοσιακή εξουσία, τότε έχουμε εκτροπή", δήλωσε.

“Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα “, τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ενώ έκανε λόγο για “εκτροπή”, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενόψει των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

“Εφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Στη συνέχεια, σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του αισθάνθηκε μια απογοήτευση.

“Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ;”, “Είναι χειρότερο από το σούπερ μάρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία, δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;”, είπε με έμφαση ο κ. Ιερόθεος.

Ακόμη διερωτήθηκε “Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας” και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, “κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως”.

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “όταν η νόμιμη εξουσία δεν σέβεται την χαρισματική και παραδοσιακή εξουσία, τότε έχουμε εκτροπή”.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων “αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα