Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Σώος εντοπίστηκε ένας άνδρας – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Σώος εντοπίστηκε ένας άνδρας – Συνεχίζονται οι έρευνες
Λέμβος με μετανάστες στο Αιγαίο AP Photo/Emilio Morenatti

Ένας άνδρας ενοπίστηκε σώος περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες. Θα μεταφερθεί στη Σαντορίνη.

Σώος εντοπίστηκε πριν από λίγο ένας άνδρας στη θαλάσσια περιοχή της Φολέγανδρου μετά τη βύθιση τα ξημερώματα σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 12 να διασωθούν.

Ο διασωθείς περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο και θα μεταφερθεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού στη Σαντορίνη.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού τρία πλωτά, παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος, Νίκος Κοκκάλας, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 12 μετανάστες (επτά άνδρες, τέσσερις έφηβοι και μία γυναίκα) που περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού σώματος και βρίσκονταν σε μικρή βοηθητική λέμβο, ενώ έχει εντοπιστεί και μία σορός άνδρα η οποία μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη.

Ο κ. Κοκκάλας τόνισε ότι το σκάφος είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία, ενώ σε ερώτηση για το αν το σκάφος μπορεί να εντοπιστεί απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς στη θαλάσσια περιοχή τα βάθη είναι πολύ μεγάλα.

Να σημειωθεί ότι μόνο δύο εκ των δώδεκα διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version