Νεκρή βρέθηκε Ελληνίδα ζωγράφος στην Αμερική

Νεκρή βρέθηκε Ελληνίδα ζωγράφος στην Αμερική

Άγνωστα ακόμη τα αίτια θανάτου της. Δωρέες για την μεταφορά της σορού της ζητά το κοντινό της περιβάλλον.

Σχεδιάστρια και καλλιτέχης, η Εστία Ζαφειράκη, ζούσε τα τελευταία χρόνια μόνη της στο διαμέρισμά της στο Λόνγκ Άιλαντ όπου και βρέθηκε νεκρή, περίπου είκοσι μέρες  μετά το θάνατό της. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια, χωρίς ωστόσο να έχουν προσδιοριστεί επακριβώς.

Η Εστία Ζαφειράκη γεννήθηκε το 1980 στην Κρήτη. Τελείωσε το Κολλέγιο Βακαλό στην Αθήνα και έπειτα σπούδασε στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Επικοινωνία και Γραφικές Τέχνες. Εργάστηκε ως επικοινωνιολόγος στη Νέα Υόρκη ενώ είχε σχεδιάσει για την Alma Bank και τον Ελληνοαμερικάνικο Σύλλογο Επαγγελματιών Γυναικών (AGAPW).

Σύμφωνα με δημοσίευμα την εφημερίδας ‘Εθνικός Κήρυκας’, η καλλιτέχνις δεν είχε συγγενείς ή οικογένεια στην Αμερική. Άνθρωποι από το περιβάλλον της ανήρτησαν σελίδα στην οποία καλούν όποιον επιθυμεί να συνδράμει ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την μεταφορά της σορού της στην πατρίδα της, το Ρέθυμνο. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 5000 δολάρια από το σύνολο των 20000 δολαρίων που έχει τεθεί ως στόχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα