Νέο κτίριο αποκτά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Πού θα κατασκευαστεί

Νέο κτίριο αποκτά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Πού θα κατασκευαστεί
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής INTIME

Ένα νέο κτιριακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε οικόπεδο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω. Θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Σε ρυθμούς κατασκευής το έργο κατασκευής νέου κτιριακού συγκροτήματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το έργο υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες και ανάδοχος είναι η εταιρεία ΕΥΔΡΟΜΟΣ ΑΤΕ. Η αρχική αξία του έργου με ΦΠΑ ήταν 9,8 εκατ. ευρώ και η σύμβαση υπεγράφη για ποσό 9,7 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το νέο τριώροφο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.ΔΑ). Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 26 μήνες. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις το νέο κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατατέθηκε μια προσφορά, από την εταιρεία που τελικά ανέλαβε και το έργο.

Τι θα κατασκευαστεί

Πρόκειται για νέο εκπαιδευτήριο το οποίο κατασκευάζεται στο οικόπεδο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.ΔΑ). Το συνολικό μικτό εμβαδόν του κτιρίου είναι 6.925,46 m2, από τα οποία τα 5.060,77 m2 υπέργεια και τα 1.864,72 m2 υπόγεια.

Το νέο κτίριο προβλέπεται με τρεις ορόφους ανωδομής (Ισόγειο, Α’ και Β’ Όροφος), ενώ θα διαθέτει και έναν υπόγειο όροφο. Στο Ισόγειο θα βρίσκονται η Κεντρική και η δευτερεύουσα είσοδος του κτιρίου, προβλέπονται επίσης εκπαιδευτικά αμφιθέατρα και βοηθητικοί χώροι (W.C. χρηστών κλπ).

Στον Α’ Όροφο θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διδασκόντων και οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι (W.C. χρηστών κλπ).

Τέλος στο Υπόγειο προβλέπεται η στάθμευση ΙΧ αυτοκινήτων των χρηστών του κτιρίου, οι αναγκαίοι χώροι των Η/Μ Εγκαταστάσεων και χώροι αποθήκευσης.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, η αποδεκτή απόκλιση από τον παραπάνω σχεδιασμό είναι ±10%, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό εμβαδόν δεν θα υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο και δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τους ισχύοντες όρους δόμησης του οικοπέδου, τις πολεοδομικές, κτιριοδομικές και λοιπές ισχύουσες διατάξεις.

Από την προμελέτη του έργου το μικτό εμβαδόν του κτηρίου είναι 6.925,49m2.

Συνεπώς οι βασικές παράμετροι της μελέτης βρίσκονται εντός του σχεδιασμού που τέθηκε εξαρχής από το ίδρυμα και άρα προκύπτει ότι καλύπτονται οι απαιτήσεις λειτουργικότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα