Ο Δημήτρης Προύσαλης, νικητής του Animation Challenge του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και του Animasyros

Ο Δημήτρης Προύσαλης, νικητής του Animation Challenge του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα και του Animasyros
Animation Challenge - United

Στον Δημήτρη Προύσαλη για το σχέδιο United απονεμήθηκε το βραβείο Animation Challenge που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Animasyros, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Το πρωτότυπο Animation Challenge που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων για τη δημιουργία storyboard ή/και artwork μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 20”, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει νικητή.

Το βραβείο απονεμήθηκε ομόφωνα στον Δημήτρη Προύσαλη για το σχέδιο United.

Animation Challenge - United

Animation Challenge - United

Στις 18 Μαρτίου 2022 σε μια ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που μεταδόθηκε, μέσω των σελίδων Facebook του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Animasyros ανακοινώθηκε ο νικητής του Animation Challenge που διοργανώθηκε από τον Οκτώβριο 2021 έως και Ιανουάριο 2022 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον νέων δημιουργών της Ελληνικής κοινότητας animation. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Αλέξη Γεωργούλη, Ευρωβουλευτή, Φωκίωνα Ξένο, βραβευμένο σκηνοθέτη και animator & Μαρία Ανεστοπούλου, Διευθύντρια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Στο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον του συνόλου των έργων που υποβλήθηκαν στο Animation Challenge καθώς και στις εν γένει πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα του ψηφιακού πολιτισμού, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης.

Τα κριτήρια της επιτροπής αφορούσαν στην πληρότητα και αμεσότητα της σεναριακής ιδέας, στο επίπεδο ωριμότητας της καλλιτεχνικής ιδέας και στην αρτιότητά της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, ο Δημήτρης Προύσαλης κατέθεσε στο Animation Challenge μια βίβλο ταινίας animation που αφηγείται με ένα άμεσο, ευρηματικό και έξυπνο τρόπο την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στη διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και τα Κράτη- Μέλη.

Animation Challenge - United

Η αμεσότητα αυτή του σεναρίου οπτικοποιείται με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, μέσω του σχεδιασμό των χαρακτήρων και των διαφορετικών ενδυμασιών τους.

Animation Challenge - United

Animation Challenge - United

Το επίπεδο της καλλιτεχνικής ωριμότητας και αρτιότητας του σχεδίου, η Επιτροπή έκρινε ότι είναι αρκετά προχωρημένο και τεκμηριωμένο, έτσι ώστε να μπορέσει να μπει άμεσα σε διαδικασία παραγωγής της τελικής ταινίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Χάρης Κούντουρος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του Animasyros Βασίλης Καραμητσάνης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στη ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας animation και προανήγγειλαν τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο φορέων στο πλαίσιο αυτό, σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Animasyros τον Σεπτέμβριο 2022, στην Ερμούπολη της Σύρου. Τη συζήτηση συντόνισε εκ μέρους του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ο Σταύρος Σαμουηλίδης.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και ο νικητής είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η δημιουργία όμως δε σταματά εδώ! Ο νικητής μπαίνει ήδη σε διαδικασία παραγωγής για να έχει έτοιμη την ταινία του εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Η ταινία θα προβληθεί τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δύο φορέων όσο και στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης καθώς και στο ετήσιο Animasyros 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα