ΠΑΜΑΚ: Φοιτητική μουσική διαμαρτυρία – Κίνδυνος να “χαθεί” το εξάμηνο

ΠΑΜΑΚ: Φοιτητική μουσική διαμαρτυρία – Κίνδυνος να “χαθεί” το εξάμηνο
thesstoday

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποιούν φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, διαμαρτυρόμενοι για τον "κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο".

Με κιθάρα, βιολί, κρουστά, ακορντεόν και τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Λοΐζου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Λεωνίδα Μπαλάφα φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) πραγματοποίησαν το μεσημέρι μουσική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό του Πανεπιστημίου για την υπολειτουργία, όπως τονίζουν, του τμήματος και τον «κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο».

Εκπρόσωποι του Συλλόγου φοιτητών του Τμήματος σημειώνουν ότι λόγω τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας κάποια μαθήματα διδάσκονται διαδικτυακά, ενώ άλλα έπαυσαν να διδάσκονται. «Η πλειοψηφία των φοιτητών/τριών του τμήματος δε διδαχθήκαμε και δε βαθμολογηθήκαμε σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε το εξάμηνο και να παρατείνουμε τις σπουδές μας».

«Ουσιαστικά δε λειτουργούμε, συμβιβαζόμαστε σε μια άθλια συνθήκη εκπαίδευσης», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου του Τμήματος Ελπίδα Τσάμη, επισημαίνοντας ότι «κυρίως εμείς που είμαστε καλλιτέχνες, έχουμε μαθήματα με ένα και δύο άτομα τα οποία με τα απαραίτητα μέτρα μπορούν να ξεκινήσουν από τώρα».

Οι φοιτητές αντιτίθενται ακόμη στο νομοσχέδιο για την Παιδεία «που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τους όρους σπουδών» τους, όπως υπογραμμίζουν, και ζητούν «30.000.000 για ανοιχτές σχολές και όχι για αστυνομία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα