Πέτσας: Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού

Πέτσας: Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού
Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Με απόφαση του πρωθυπουργού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις κατά την επερχόμενη εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (05/10), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Σας ενημερώνω ότι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με απόφαση του Πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις”.

Προηγουμένως, ο κ. Πέτσας είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, την κρίσιμη περίοδο που διανύει η Ελλάδα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, λέγοντας:

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων. Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά. Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές”.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ επιβεβαίωσε ότι ναι μεν έχουν γίνει εισηγήσεις για χρήση μάσκας παντού, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται αυτό το μέτρο, αν και είναι στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε θετικό στοιχείο ότι υπάρχει σταθεροποίηση και όχι εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και σημείωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ από τις κινητές μονάδες και η προβολή από τους ειδικούς για τις επόμενες ημέρες. Ο κ.Πέτσας εξήγησε ότι οποιαδήποτε αποτίμηση αυτή την εβδομάδα αφορά τα μέτρα, που ελήφθησαν πριν από 15 ημέρες και εκτίμησε ότι: “Εαν συνεχίσουμε έτσι δε χρειάζεται λήψη νέων μέτρων. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε ιδίως σε γηροκομεία εργοστάσια κλπ. Προσοχή λοιπόν στην εφαρμογή των μέτρων και όλα θα πάνε καλά”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα