Σπάτα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του φοιτητή – Τα περίεργα χειρόγραφα

Διαβάζεται σε 8'
Σπάτα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του φοιτητή – Τα περίεργα χειρόγραφα
Φως στο Τούνελ

Η υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, στα Σπάτα, συνεχίζει να απασχολεί τις Αρχές. Η έρευνα του εισαγγελέα και τα νέα στοιχεία.

To «Φως στο Τούνελ» επέστρεψε στα Σπάτα για να συνεχίσει την έρευνα στο θρίλερ του 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του, δεμένος οπισθάγκωνα. Είχε προηγηθεί, τη νύχτα με τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου, τελετή μαύρης μαγείας.

Η έρευνα της εκπομπής, μάλιστα, για τον μυστηριώδη θάνατο του Νικόλα Ντουρτουρέκα, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα που ζητά συμπληρωματική έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ζητάει μεταξύ άλλων από τη μητέρα του θύματος να προσκομίσει τα χειρόγραφά του, τα οποία θεωρούνται κρίσιμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς περιέχουν σύμβολα και οδηγίες που παραπέμπουν σε τελετουργικό μαύρης μαγείας.

Στο ημερολόγιο του, όπως αποκάλυψε η εκπομπή, υπάρχει και ένα ντοκουμέντο γραμμένο στα αγγλικά που «δείχνει» συγκεκριμένο πρόσωπο. Έγραφε μεταξύ άλλων: «Εάν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός…»

Δεν έχουν ερευνηθεί το τάμπλετ και το κινητό του 19χρονου φοιτητή

Με την εξέλιξη αυτή, το «Τούνελ» βρέθηκε και πάλι στο σπίτι, μαζί με τη μητέρα του άτυχου φοιτητή, που ζωντάνεψε ξανά τις τραγικές στιγμές του. Βρήκε καινούργια στοιχεία που τα παρουσίασε στην κάμερα της εκπομπής.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το κινητό τηλέφωνο του νέου αλλά και το τάμπλετ του δεν έχουν μέχρι σήμερα -20 μήνες μετά τον θάνατό του- ερευνηθεί αφού στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δεν μπόρεσαν να τα ξεκλειδώσουν. Όπως είπε η μητέρα του, ο κωδικός του τηλεφώνου βρίσκεται στην θήκη του τάμπλετ.

Η μητέρα έχει υποβάλλει μέσω του δικηγόρου της, Άρη Παναγιωτόπουλου, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αγνώστων δραστών.

Ο πατέρας, από την πλευρά του, με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Ηροδότου, έκαναν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, με αίτημα συσχετισμού με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία. Παράλληλα, διόρισαν τεχνικό σύμβουλο, τον ειδικό ιατροδικαστή Χαράλαμπο Κούτση, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει την έκθεσή του.

Τι θα ερευνήσει ο εισαγγελέας

Στο εφηβικό δωμάτιο, που έμελλε να γίνει τόπος μαρτυρίου για τον 19χρονο Νικόλα, αλλά και στο σαλόνι του σπιτιού όπου βρέθηκαν ίχνη  τελετής με αποκρυφιστικά σύμβολα και πεντάλφες, ενδεχομένως να κρύβονται,σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι απαντήσεις γύρω από το θάνατό του στις 14 Ιουλίου του 2022.

Οι γονείς του άτυχου φοιτητή κάνουν λόγο για αστοχίες, παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην έρευνα. Υποστηρίζουν ότι το παιδί τους δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε, όπως είπε αρχικά η αστυνομία.

«Κάποιοι αλλοίωσαν τα στοιχεία στον τόπο…»

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα και την συμπληρωματική έρευνα που διέταξε, μίλησε στην εκπομπή.

«Είμαι ικανοποιημένος, για την ώρα, με την εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι μεγάλη επιτυχία του δικηγόρου μου και της κυρίας Νικολούλη που έδωσε το έναυσμα για να εξετάσει την υπόθεση η κυρία εισαγγελέας και να δώσει εντολή για νέες καταθέσεις. Έχω κληθεί και εγώ προκειμένου να βοηθήσω να διαλευκανθεί η υπόθεση. Όποιος το έκανε αυτό στον Νικόλα πρέπει να είναι γνωστός του και να ξέρει το σπίτι καλά» λέει χαρακτηριστικά.

Αυτό που ενόχλησε τον ίδιο είναι η αλλοίωση των στοιχείων στο χώρο που συνέβη το τραγικό γεγονός.

«Το κινητό του, το κομπιούτερ του, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, το ποιοι ήταν μέσα, ποιοι άνοιξαν την πόρτα, ποιοι άγγιξαν την πόρτα, γιατί δεν ήρθε ιατροδικαστής επί τόπου, γιατί δεν απέκλεισαν τον χώρο για να γίνει ακριβής καταγραφή των στοιχείων. Αυτή η αλλοίωση εμένα με ενόχλησε και απορώ γιατί δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο σε αυτήν την υπόθεση».

 

Η μητέρα του φοιτητή επιστρέφει στον τόπο του μαρτυρίου

«Για εμένα αυτή η εξέλιξη είναι όχι μόνο θετική, σωτήρια θα έλεγα. Είναι δικαίωση, γιατί από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι είναι εγκληματική ενέργεια» είπε στο Τούνελ η μητέρα του άτυχου φοιτητή όταν πληροφορήθηκε την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Ήταν η ώρα 12 παρά τέταρτο, όταν με πήρε ο άλλος μου γιος ο Βασίλης για να μου πει ότι ο Νικόλας δεν ανοίγει το σπίτι και δεν ανταποκρίνεται στα χτυπήματα του. Εγώ ήμουν στην δουλειά μου στην Αρτέμιδα. Ρώτησα τον γιό μου αν το αμάξι του ήταν απέξω  και μου απάντησε θετικά. Έκανα δεκαοχτώ κλήσεις στο κινητό του. Πήρα και στο σταθερό και εκεί δεν απάντησε κανένας. Ανησύχησα, σκέφτηκα μήπως του συνέβη κάτι. Την ώρα που μπήκα στο αμάξι, καθ’ οδόν για το σπίτι, πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Μου είπαν ότι πρέπει να πάρω έναν κλειδαρά για να μου ανοίξει. Όλα αυτά τα έκανα ενώ οδηγούσα. Πήρα και την πυροσβεστική και είπα τι συμβαίνει. Πήρα και το 166, είπα πως είναι ο γιος μου μέσα και ότι είχε ένα θέμα με την καρδιά του, αν του έχει συμβεί κάτι, πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο. Οπότε τους πήρα όλους αυτούς μέχρι να φτάσω».

«Αστυνομικοί και πυροσβέστες περίμεναν στον κήπο…»

Η μητέρα του Νικόλα ανέφερε στην εκπομπή κι άλλες λεπτομέρειες που θυμήθηκε.

«Είχα πάρει ένα σκληρό μαχαίρι και προσπαθούσα να σπρώξω το κλειδί που ήταν από πίσω από την πόρτα για να ξεκλειδώσω. Αφού δεν το κατάφερα προσπάθησα να μπω από το παράθυρο της κουζίνας, χωρίς όμως αποτέλεσμα» λέει χαρακτηριστικά.

«Περίπου στις 12:30 ήρθε η αστυνομία και περίμεναν έξω από το σπίτι τον κλειδαρά. Κατά την μία και τέταρτο έφτασε ο κλειδαράς. Τον πήγα από την πόρτα της κουζίνας και κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο και να ξεκλειδώσει. Εγώ περίμενα έξω από την κεντρική πόρτα της μεζονέτας να μου ανοίξει να μπω».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως έφυγε τρέχοντας προς τον πάνω όροφο που είναι τα δωμάτια των παιδιών της. «Κοίταξα στο μπάνιο αλλά δεν ήταν κανείς, πήγα να ανοίξω την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη, χτύπησα και δεν απάντησε κανείς. Φώναξα να  μου ανοίξει ο κλειδαράς, αλλά όταν είδα ότι καθυστερεί κλώτσησα την πόρτα και την άνοιξα».

Τι αποκαλύπτει τώρα η μητέρα

Η μητέρα, δε, ζωντανεύει τη σκηνή που αντίκρισε στο δωμάτιο του παιδιού της.

Όπως αναφέρει, το παράθυρο και η σίτα του δωματίου του ήταν μισάνοιχτα, πράγμα που της προξένησε ερωτήματα, αφού δεν συνήθιζε να το κάνει. «Γυρνάω το κεφάλι μου, βλέπω ότι το κρεβάτι του ήταν άδειο. Με το που κάνω έτσι τον βλέπω κρεμασμένο στην ντουλάπα με τα χέρια του δεμένα πίσω».

Η ποδιά που φορούσε ο Νικόλας στα εργαστήρια της σχολής, κρέμεται τώρα στην ίδια θέση στην ντουλάπα.

«Προσπαθώ με αυτόν τον τρόπο να ζωντανέψω την μορφή του. Ίσως θέλω να ξεγελάσω τον εαυτό μου ότι μέσα εκεί μπορεί να τον δω. Όταν τον βρήκα ήταν στον αέρα. Τα ποδαράκια του είχαν μια ελαφριά κάμψη, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάτι να πατήσει κάτω. Βέβαια είχε κάποια βιβλία σκόρπια, αλλά ήταν αυτά που διάβαζε, τα γαλλικά του. Δεν θα μπορούσε να τα βάλει κάποιος και να πατήσει. Του πιάνω το προσωπάκι και ήταν παγωμένος και εκείνη την ώρα έπαθα σοκ. Είχε ένα κορδόνι με τέσσερις κύκλους γύρω από τον λαιμό του και ο τέταρτος τον κράταγε από το πόμολο. Δεν θυμάμαι ποιος βοήθησε και τον κατεβάσαμε, μπορεί να ήταν και ο κλειδαράς. Τον παίρνω αγκαλιά και από το βάρος πέφτω στο κρεβάτι μαζί με το παιδί. Ήταν ο κλειδαράς εδώ και λέω κόψε μου τα σκοινιά. Τα κόβει με ένα κοπτάκι και του λέω «πρόσεξε μην τον κόψεις». Με το που λύνονται τα σκοινιά, πιάνω τον σφυγμό του. Εκείνη την ώρα μπαίνει άνθρωπος του ΕΚΑΒ και ένας αστυνομικός».

Τι λέει η μητέρα για τα σημάδια του σατανισμού

Η μητέρα του 19χρονου φοιτητή μιλά και για τα παράξενα σημάδια που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους.

Σημάδια που δείχνουν πως ίσως ο Νικόλας να μην ήταν μόνος, αλλά και αποκρυφιστικά σύμβολα που την έκαναν να πιστεύει πως κάτι είχε προηγηθεί πριν βρεθεί το παιδί νεκρό, μέσα στο δωμάτιο.

«Το κινητό του ήταν πεσμένο εδώ, πάνω σε ένα πάπλωμα που είχαμε και ήταν κουβαριασμένο. Αφύσικο δηλαδή για αυτήν την εποχή. Παίρνω το κινητό στα χέρια μου, εκείνη τη στιγμή ήταν μπροστά οι αστυνομικοί και απλά κοιτούσαν. Είχε βάλει ένα μοτίβο που εγώ δεν το ήξερα, απλά πάτησα το κουμπί και είδα ότι είχε μια κλήση από το αφεντικό του, δεκαοχτώ κλήσεις από εμένα και πέντε κλήσεις από την κολλητή του φίλη και θεωρώ ότι αυτή κάτι γνωρίζει και δεν λέει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπήρχαν δυο πράγματα που δεν ταίριαζαν στην εποχή. Πέρα από το πάπλωμα και ένα μπουφάν δικό μου μωβ. Απ’ ότι έμαθα μετά, το μωβ θεωρείται χρώμα σατανισμού. Και αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι στο μνήμα του είχα βρει λουλούδια μωβ και πετρούλες μωβ. Πεντάλφα για πρώτη φορά στο σπίτι μας είδα την επόμενη μέρα το πρωί».

Όπως αναφέρει η μητέρα του Νικόλα, τα πράγματα στο μπάνιο ήταν περίεργα πεσμένα στο πάτωμα, σαν κάποιος να έψαχνε κάτι.

«Το σενάριο της αυτοκτονίας το έχω αποκλείσει. Υπήρχε συρτάρι να πατήσει αν το ήθελε. Θεωρώ ότι ή κάποιος τον καθοδηγούσε να κάνει κάτι ή τον μάθαινε. Τον έβαζε σε κάποια μονοπάτια που τον έφεραν στο σημείο αυτό. Για εμένα είναι βέβαιο ότι υπήρχε παρουσία άλλου προσώπου μέσα στο δωμάτιο». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα