Τέλος στον εφιάλτη που ζούσε για δύο χρόνια 19χρονη, θύμα trafficking

Τέλος στον εφιάλτη που ζούσε για δύο χρόνια 19χρονη, θύμα trafficking
Θύμα βιασμού (φωτό αρχείου) shutterstock

Ο κατηγορούμενος είχε προσεγγίσει μία ομοεθνή του όταν ήταν ακόμα ανήλικη –Με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας την έφερε στην Ελλάδα από την Ρουμανία, την κλείδωσε σε δωμάτιο και την εξέδιδε επί δύο συνεχόμενα χρόνια μέχρι που εντοπίστηκε από τις Αρχές και απελευθερώθηκε

Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ένας 31χρονος Ρουμάνος για εμπορία ανθρώπων, παραβίαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και 33χρονη Ρουμάνα, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με 19χρονη ομοεθνή του παθούσα που συνιστά θύμα εμπορίας με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της και μετά από διεξοδική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ο κατηγορούμενος με την κλασική μέθοδο είχε προσεγγίσει πριν δύο χρόνια και όταν ήταν ακόμα ανήλικη, την άτυχη 19χρονη στην χώρα τους και με το ψευδές πρόσχημα της εύρεσης εργασίας την έφερε στην Ελλάδα.

Μόλις αφίχθησαν στη Ελλάδα ο 31χρονος παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την εγκατέστησε αρχικά σε ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών και μετέπειτα σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα.

Στη συνέχεια και σε καθημερινή βάση την μετέφερε σε οίκους ανοχής, ξενοδοχεία και οικίες, για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού που αυτός είχε κανονίσει, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων της, προβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση της.

Κάποια στιγμή, η 19χρονη που ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη, κατάφερε να ενημερώσει συγγενικό της πρόσωπο στη χώρα της που με την σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές εδώ στην Ελλάδα και έτσι στήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωσή της.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης κατελήφθη ο κατηγορούμενος να μεταφέρει το θύμα από διαμέρισμα σε ξενοδοχείο της περιοχής του κέντρου των Αθηνών με σκοπό να πραγματοποιήσει ερωτικό ραντεβού, όπου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα της παθούσας και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 10 γραμμαρίων.

Στην παθούσα παρέχεται αρωγή και προστασία, μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό της. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα