Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι ακροδεξιοί που επιτέθηκαν στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι ακροδεξιοί που επιτέθηκαν στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας
NEWS 24/7

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες της επίθεσης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (10/3) κατά της τρανσοφοβίας στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες της επίθεσης στη συγκέντρωση κατά της τρανσοφοβίας, το βράδυ της Κυριακής (10/3), στην πλατεία Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, εμφανίστηκαν ομάδες ακροδεξιών που κινήθηκαν κρατώντας πυρσό προς το πλήθος. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά τη σοκαριστική ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα. Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά“, ανέφερε το Voria.gr.

Ακολούθησε κυνηγητό με τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρούν στην προσαγωγή 16 ατόμων.

Το χρονικό της τρανσφοβικής επίθεσης

Δύο τρανς άτομα δέχθηκαν τρανσφοβική επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών ατόμων, το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί δράστες αρχικά αντάλλαξαν ύβρεις με τα τρανς άτομα και στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν.

Τα θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευτούν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 24 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, με τον νεότερο να είναι 14 ετών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 9 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα