Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία για τις αρχαιότητες του μετρό της Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία για τις αρχαιότητες του μετρό της Βενιζέλου
Διαδηλώνουν με μαύρα ρούχα για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης Thestival.gr

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης από μέλη της "Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Με σύνθημα «αμετακίνητοι- αμετακίνητα» και και φορώντας μαύρα ρούχα μέλη της «Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα (24/05), συμβολική, σιωπηρή, στάση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για τις αρχαιότητες του μετρό στον σταθμό Βενιζέλου.

Όπως έκαναν γνωστό η σημερινή κινητοποίηση ήταν μια «προαναγγελία», σειράς συμβολικών δράσεων για το ίδιο θέμα, μετά τη διαρροή στον Τύπο της πληροφορίας για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την γραμματέα της Κίνησης Πολιτών Νανά Δρίζη “η απόσπαση σημαίνει καταστροφή”. Στην ανακοίνωση της, η Κίνηση σημειώνει ακόμη ότι η τελική ετυμηγορία διαμορφώθηκε με την οριακή πλειοψηφία 13-12 καταλήγοντας στην απόρριψη της Αίτησης Ακύρωσης που υπέβαλαν 7 φορείς κατά της Υπουργικής Απόφασης για την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου και θεωρητικά ανοίγει τον δρόμο για την ανακατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου με την μέθοδο της απόσπασης /απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων. Στην διαμαρτυρία παρέστη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αυγέρη.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν την αναθεώρηση της απόφασης της Κυβέρνησης για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό με την προστασία των αρχαιοτήτων και τη διατήρηση τους στο χώρο χωρίς απόσπαση και επανατοποθέτησή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα