Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων στην Ελλάδα

Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων στην Ελλάδα

Η Grecian Air Seaplanes θα είναι η αεροπορική εταιρεία που θα επιχειρήσει τις πρώτες πτήσεις στην περιοχή του Ιονίου, σε υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια.

Γιορτάζουμε 200 χρόνια απελευθέρωσης φέτος, από τον οθωμανικό ζυγό, αλλά θα γιορτάσουμε, όπως όλα δείχνουν και 13 χρόνια απελευθέρωσης από τον ζυγό της γραφειοκρατίας, όσον αφορά στα υδροπλάνα.

Ηταν φθινόπωρο του 2008, όταν πέταξαν για τελευταία φορά υδροπλάνα στην Ελλάδα, και θα είναι φθινόπωρο του 2021 που θα τα ξαναδούμε, καθώς οι εξελίξεις, πλέον, τρέχουν.

Με 3 αδειοδοτημένα υδατοδρόμια: Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα, με τα υπό αδειοδότηση σε Κεφαλονιά – Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Μεγανήσι, και τα Διαπόντια νησιά: Οθωνοί, Ερείκουσσα, Μαθράκι να είναι σχεδόν έτοιμα να λειτουργήσουν, με το πρώτο Υδάτινο Πεδίο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής να έχει πάρει το πράσινο φως και πολλά ακόμα υδατοδρόμια να έχουν φακέλους προς αδειοδότηση, υπάρχει πρόσφορο έδαφος ώστε να επιχειρήσουν ξανά τα υδροπλάνα.

Τούτων δοθέντων, η νέα εταιρεία Grecian Air Seaplanes, που προέκυψε από την εταιρεία AXIONAIR, της οποίας επενδυτής είναι ένα γερμανικό fund και την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, πρόκειται να επιχειρήσει πιλοτικά, αλλά με εμπορική δραστηριότητα, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στη νέα εταιρεία συμμετέχουν η Μαρία Τόκτωρ και ο Αναστάσιος Γκόβας, πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για την υλοποίηση του φιλόδοξου project ανάπτυξης των υδατοδρομίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στόχος είναι να γίνονται πτήσεις τόσο μεταξύ των αδειοδοτημένων περιοχών στα νησιά και στην Πάτρα, όσο και σε χερσαία αεροδρόμια, καθώς τα 3 αμφίβια υδροπλάνα θα έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, υπολογίζονται πτήσεις: Κέρκυρα – Γιάννενα (35 λεπτά της ώρας) με περίπου 70 ευρώ εισιτήριο, Κέρκυρα Παξοί (15’) με κόστος 60 ευρώ, Κέρκυρα – Διαπόντια νησιά (20’) με κόστος 50-60 ευρώ, Κέρκυρα – Κεφαλονιά, Κέρκυρα – Ζάκυνθος και Κέρκυρα – Ακτιο (στα χερσαία αεροδρόμια (45΄) με κόστος εισιτηρίου 75-80 ευρώ και Κέρκυρα – Πάτρα (1 ώρα) με 110 ευρώ.

Οι άνθρωποι της Grecian Air Seaplanes, η οποία αναλαμβάνει το πτητικό έργο με υδροπλάνα στη χώρα μας, σημειώνουν ότι «είναι αδιανόητο να μην πετούν στην Ελλάδα τα υδροπλάνα». Χάρη στον πολυνησιακό χαρακτήρα της και στον σημαντικό αριθμό λιμνών που διαθέτει, η χώρα μας, με μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον πλανήτη, μήκους 16.000 χιλιομέτρων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Τα 3 αμφίβια υδροπλάνα, 19 θέσεων, προοδευτικά θα αυξάνονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χώρας. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο, η εταιρεία θα διαθέτει μικτό στόλο, καθώς κάποια υδροπλάνα θα είναι ιδιόκτητα και κάποια μισθωμένα, με το κόστος αγοράς κάθε υδροπλάνου να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πτήσεις, αφού ξεκινήσουν από το Ιόνιο, θα επεκτείνονται και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, ακολουθώντας την πορεία αδειοδότησης των υδατοδρομίων στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Το υδροπλάνο είναι ένα καινοτόμο, ευέλικτο, γρήγορο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο, του οποίου η πολυχρηστικότητα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τα υφιστάμενα μεταφορικά μέσα (αεροπλάνα, πλοία, τρένα), στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός μοντέλου συνδυασμένων μεταφορών που θα εξυπηρετεί στα μέγιστα τις ανάγκες μετακίνησης στη χώρα μας μέσα από μια μοναδική πτητική εμπειρία.

Η Grecian Air Seaplanes, με σκοπό την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επίπεδου, θα πραγματοποιεί πτήσεις τακτικές, charter, περιηγητικές, νοσοκομειακές,cargo,κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grecian Air Seaplanes έχει στελεχωθεί από επαγγελματίες πιλότους και μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των υδροπλάνων, ενώ έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνέργειες με εταιρείες-ηγέτιδες από τον αεροπορικό χώρο και από τον τουριστικό κλάδο εν γένει.

Ο Δημήτρης Μπαμπάκος, ένας εκ των βασικών μετόχων του γερμανικού fund και της AXIONAIR, επισημαίνει: «Υλοποιείται ένα καινοτόμο project με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Ο στόχος μας είναι μέσα από τη λειτουργία της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» να δημιουργηθεί ανά την Ελλάδα ένας πολύ σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας. Στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο αυτό θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώνουμε την Ελλάδα και αναπτύσσουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν για τη χώρα μας».

«Επενδύουμε διότι πειστήκαμε για τον φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα της ελληνικής κυβέρνησης και ξεπεράσαμε τον γραφειοκρατικό σκόπελο όλων των προηγούμενων ετών», σημειώνει η Μαρία Τόκτωρ. «Σε συνεργασία με το επισπεύδον αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, βάζουμε στέρεες βάσεις για να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα, το οποίο θα αποτελέσει τον πλοηγό για την τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι υλοποιούμε, μέσω της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ένα project εθνικής σημασίας που θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης», συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα