Τρύπες Καραμανλή: Έως τις 23 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης

Τρύπες Καραμανλή: Έως τις 23 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης
Εργασίες για την αποκατασταση της σταθερότητας της σήραγγας "Λουμπάρδα" ("τρύπες Καραμανλή") Eurokinissi

Έως τις 23 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των πρανών επί της λεωφ. Βάρκιζας–Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή).

Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ο περιορισμός της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, αποτελούν κεντρικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής, τονίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή τις εργασίες για την άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα.

Ο περιφερειάρχης ζητά την κατανόηση των οδηγών επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια τους, ενώ με εντολή του το έργο εξελίσσεται ταχύτατα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Απριλίου και την επομένη (Σάββατο του Λαζάρου) να παραδοθούν προς χρήση και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που διαμορφώθηκε μετά την μέγιστη δυνατή συμπίεση των χρόνων. Σήμερα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, (από τρία συνεργεία) και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων. Παράλληλα, απομακρύνονται οι ασταθείς βραχώδεις σχηματισμοί και σε κάθε τμήμα των πρανών, με την αποκατάσταση του, τοποθετείται μεταλλικό πλέγμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα