Χρυσοχοΐδης: Θα εμποδίσουμε τους ασυνείδητους να ενισχύσουν τη διασπορά του ιού

Χρυσοχοΐδης: Θα εμποδίσουμε τους ασυνείδητους να ενισχύσουν τη διασπορά του ιού
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη. eurokinissi

"Είμαστε εδώ για να προλάβουμε πιθανή νέα διασπορά και πιθανούς νέους κινδύνους", τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

«Να τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση, σεβασμό και αυστηρότητα», ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση ευρείας έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αντικείμενο την εξέλιξη της πορείας της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε εκτάκτως τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, μετά την αύξηση 50% του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης και αφού το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 83 νέα κρούσματα. «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε έκρηξη αυτή τη στιγμή. Ωστόσο είμαστε εδώ για να προλάβουμε πιθανή νέα διασπορά και πιθανούς νέους κινδύνους», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τους κανόνες, παρόλη την κόπωση που έχει επέλθει, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι Διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Είμαστε εδώ για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη με κόπο κατάφερε εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020 να ξεπεράσει το πρόβλημα και είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια. Ο ιός έχει έναν σύμμαχο, που είναι ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε τηρείστε τους κανόνες. Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί, ξέρουμε ότι υπάρχει κόπωση, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί από εσάς θέλετε να εργαστείτε σε επαγγέλματα που σήμερα είναι σε αναστολή. Ωστόσο είμαστε μαζί σας. Είμαστε μαζί σας με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση, τη στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των ανέργων, τη στήριξη όλων αυτών που υφίστανται ζημιά λόγω του κορονοϊού.

Σήμερα εδώ έγινε μια σύσκεψη με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των εκπροσώπων της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι η σύσκεψη κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση, σεβασμό και αυστηρότητα. Ότι δεν θα αποκλίνουμε από τους κανόνες για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Έχουμε αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε έκρηξη αυτή τη στιγμή. Ωστόσο είμαστε εδώ για να προλάβουμε πιθανή νέα διασπορά και πιθανούς νέους κινδύνους. Το φως στο τούνελ σιγά σιγά το βλέπουμε.

Σε λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί τον χώρο στη ΔΕΘ, όπου θα γίνει το μεγάλο κέντρο εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη. Εγώ, ταυτόχρονα, θα μεταβώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη για το πώς οι έλεγχοι των αρχών μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερο αποτελεσματικοί.

Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές. Θα εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται από διάφορους ασυνείδητους και αμελείς να ενισχύσουν αυτό που προσπαθεί να αποφύγει η πόλη, δηλαδή τη διασπορά του ιού».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα