Ισχυρή ΔΕΗ με νέες αργίες

A sign of the Public Power Corporation (DEI) can be seen behind closed shutters, in Athens, Mar. 19, 2015 /   ,    ,  , 19 , 2015
A sign of the Public Power Corporation (DEI) can be seen behind closed shutters, in Athens, Mar. 19, 2015 / , , , 19 , 2015 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Νέες “εμπνεύσεις” από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Επιχείρησης, Μανώλη Παναγιωτάκη. Μπορεί τα προβλήματα της ΔΕΗ να είναι πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για πρωτοβουλίες

Την ώρα που η διοίκηση της ΔΕΗ αδυνατεί να βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, όπως για παράδειγμα να μην μπορεί να αναχρηματοδοτήσει ευχερώς τις δανειακές της υποχρεώσεις και να βάλει φρένο στις ζημιές που εμφανίζει ο Όμιλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, ανακοινώνει νέα αργία για όλο το προσωπικό.

Ειδικότερα και όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, καθιερώνει από το νέο έτος επίσημη αργία με αφορμή την επέτειο της μάχης της Ηλεκτρικής, που διεξήχθη πριν από 72 χρόνια.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι “τιμούμε και πάλι τη μεγάλη ιστορική επέτειο, τη μάχη της Ηλεκτρικής, όπου πριν από 72 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου 1944, οι τότε συνάδελφοί μας στην Ηλεκτρική, μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών κατακτητών και έσωσαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι από την ανατίναξη”. Όπως πρόσθεσε “οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρική αγωνίστηκαν ηρωικά, με κοινωνική ευθύνη και πατριωτισμό, για να διασφαλίσουν το στρατηγικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας στην απελευθερωμένη Αθήνα. Αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν, αλλά και γενικότερα σ' όλους τους εργαζόμενους που πήραν μέρος σ' αυτήν τη μάχη” και κατέληξε λέγοντας: “Η μεγάλη αυτή επέτειος, κορυφαία αντιστασιακή πράξη σε όλη την Ευρώπη, ορόσημο στην ιστορία του ηλεκτρισμού στη χώρα μας, καταδεικνύει το μεγαλείο και τις αστείρευτες δυνάμεις του δημοκρατικού λαού μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης και φωτεινό παράδειγμα για τους σύγχρονους, και ειδικότερα όλους εμάς που εργαζόμαστε στον όμιλο ΔΕΗ. Ας έχουμε στο νου μας ότι το ξεπέρασμα της κρίσης, η ευημερία και η κοινωνική προστασία του λαού μας και η ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να έχει ως βασικό πυλώνα μία ισχυρή και αποδοτική ΔΕΗ για την επίτευξη των στόχων της οποίας ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της οφείλουμε να δίνουμε αποφασιστικά καθημερινές μάχες”.

Eν τω μεταξύ, διευκρινίσεις -με δεύτερη ανακοίνωση- για την καθιέρωση της 13ης Οκτωβρίου ως επίσημης αργίας για τη ΔΕΗ, έδωσε η επιχείρηση σημειώνοντας ότι τελικά θα αντικαταστήσει υπάρχουσα αργία.

"Προφανώς από παρεξήγηση, αναφέρεται ότι η 13η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως πρόσθετη αργία για το προσωπικό της ΔΕΗ, είναι αυτονόητο, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Μ. Παναγιωτάκη, ότι αυτή θα αντικαταστήσει άλλη αργία η οποία ισχύει από το παρελθόν και δεν έχει κανένα συμβολισμό για την επιχείρηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network