Έρευνα: Ποσότητες μικροπλαστικών σε πλακούντα γυναικών-Ανησυχία στους επιστήμονες

Έρευνα: Ποσότητες μικροπλαστικών σε πλακούντα γυναικών-Ανησυχία στους επιστήμονες
Εξέταση σε έγκυο AP

Τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας που έγινε στην Ιταλία είναι πολύ ανησυχητικά για μέλλουσες μητέρες. Προβληματισμός των γιατρών.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τα ευρήματα έρευνας που έγινε σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης στην Ιταλία.

Οπως, λοιπόν, αποδείχθηκε, στο πλακούντα νέων μητέρων ανιχνεύθηκαν ποσότητες μικροπλαστικού στοιχείο που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο έμβρυο αλλά και στο παιδί όταν αυτό γεννηθεί.

Προσώρας, η επίδραση του μικροπλαστικού είναι άγνωστη, ωστόσο μερίδα επιστημόνων έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να επηρεάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα των εμβρύων με ότι αυτό συνεπάγεται για την γενικότερη εικόνα της υγείας τους όταν θα γεννηθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ένα εκλαϊκευμένο επιστημονικό συμπέρασμα που συμπυκνώνεται στην εξής φράση: Είναι σαν να έχεις ένα μωρό το οποίο δεν αποτελείται μόνο από ανθρώπινα κύτταρα αλλά και από ένα μείγμα ανόργανων οντοτήτων”.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν 12 μικροπλαστικά θραύσματα σε τέσσερις από τους έξι πλακούντες που δόθηκαν για τον ερευνητικό σκοπό. Για τη δειγματοληψία πάρθηκε μόλις το 3% του ιστού από τον κάθε πλακούντα. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι ο πραγματικός αριθμός μικροπλαστικών ανά πλακούντα είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφηκε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα