Εθισμός στο σεξ. Δικαιολογία ή πραγματικότητα;

Εθισμός στο σεξ. Δικαιολογία ή πραγματικότητα;

Αμερικανική  επιστημονική έρευνα που έγινε πριν από λίγους μήνες - περιέργως είναι η πρώτη στο είδος της - υπογραμμίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιου τύπου ασθένεια. Πως αποδεικνύεται;

Μύθος ή πραγματικότητα. Σταρ όπως ο Μαϊκλ Ντάγκλας ή ο πρωταθλητής του γκολφ Ταϊγκερ Γουντς, το έχουν επικαλεστεί, ως  κλινικό σύμπτωμα για να εξηγήσουν στις συζύγους τους αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, για ποιόν λόγο οι σεξουαλικές τους παρορμήσεις είναι εκτός ελέγχου.

Εθισμός στο σεξ. Δικαιολογία ή πραγματικότητα;

Υπάρχει όμως στ’ αλήθεια ο εθισμός στο σεξ ή είναι μια εύκολη δικαιολογία για παραστρατήματα κάθε είδους; Μια αμερικανική  επιστημονική έρευνα που έγινε πριν από λίγους μήνες - περιέργως είναι η πρώτη στο είδος της - υπογραμμίζει ότι δεν υφίσταται τέτοιου τύπου ασθένεια. Πως αποδεικνύεται;

Οι μελετητές εστίασαν στα νευρικά ερεθίσματα που δέχεται ο εγκέφαλος των ανθρώπων που υποτίθεται ότι προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τα σεξουαλικά τους ένστικτα. Τους έδειξαν πορνογραφικό υλικό για να δουν τι είδους αντιδράσεις θα έχουν και αν αυτές προσομοιάζουν με εκείνες που έχουν οι αλκοολικοί και οι τοξικομανείς όταν βλέπουν αντίστοιχες εικόνες.

Εθισμός στο σεξ. Δικαιολογία ή πραγματικότητα;

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς οι εγκέφαλοι των ασθενών που θεωρούν ότι έχουν εθισμό στο σεξ, ανταποκρίνονταν στο οπτικό ερέθισμα ανάλογα με το επίπεδο της σεξουαλικής λίμπιντο και όχι με έναν ομοιογενή τρόπο, όπως οι τοξικομανείς και οι αλκοολικοί.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι περισσότεροι - υποτιθέμενοι - ασθενείς περιγράφουν συμπτώματα επηρεασμένοι από το γενικό κλίμα της κοινωνίας αλλά και από τον τρόπο με τον οποίον έχει αλλάξει πλέον ο ορισμός της ψυχοδιανοητικής νόσου από τους ίδιους τους επιστήμονες.

SHARE:

24Media Network