Μετάλλαξη Όμικρον: BioNTech και Moderna ετοιμάζονται για προσαρμοσμένα εμβόλια

Μετάλλαξη Όμικρον: BioNTech και Moderna ετοιμάζονται για προσαρμοσμένα εμβόλια
Ερευνητές της BionTech AP

BioNTech και Moderna αναμένουν τα πορίσματα των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μια προσαρμοσμένη δόση εμβολίου είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η BioNTech σε συνεργασία με την Pfizer και η Moderna δουλεύουν στην προσαρμογή των εμβολίων τους κατά της Covid-19 προκειμένου να είναι αποτελεσματικά και κατά της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Η γερμανική Pfizer ανακοίνωσε ότι μπορεί να έχει μια νέα εκδοχή έτοιμη μέσα στις επόμενες 100 ημέρες εάν χρειαστεί.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις μελέτες, προκειμένου να φανεί προετοιμασμένη μπροστά σε κάθε πιθανό σενάριο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BioNTech τη Δευτέρα. Με την προερχόμενη από την Μποτσουάνα παραλλαγή να εξαπλώνεται γρήγορα ανά τον κόσμο οι ερευνητές διεξάγουν τις απαραίτητες μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μια επιπλέον δόση θα είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg BioNTech και Moderna προετοιμάζονται εδώ και αρκετούς μήνες για ένα τέτοιο σενάριο. Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία RNA, γεγονός που μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο για την δημιουργία μιας νέας δόσης.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει εγείρει ανησυχίες σε όλο τον κόσμο, με χώρες να εφαρμόζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς με σκοπό να κερδίσουν χρόνο.

Οι δύο εταιρείες αναμένουν να καταστεί σαφές από τους ερευνητές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων εάν τελικά θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τα εμβόλια τους ή όχι. Παράλληλα, εφιστούν την προσοχή τόσο των ανεμβολίαστων όσο και των εμβολιασμένων πολιτών για την τήρηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα