SpaceX: Αγρότες βρήκαν διαστημικά σκουπίδια μέσα σε χωράφι στην Αυστραλία

SpaceX: Αγρότες βρήκαν διαστημικά σκουπίδια μέσα σε χωράφι στην Αυστραλία
Twitter@bradtucker

Μυστηριώδη αντικείμενα προσγειώθηκαν σε χωράφια στην Αυστραλία και εντοπίστηκαν από αγρότες. Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία δήλωσε πως πρόκειται για κομμάτια από μια κάψουλα SpaceX.

Άναυδος έμεινε ο Mick Miners, ένας αγρότης στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όταν είδε για πρώτη φορά ένα μαύρο αντικείμενο να προεξέχει από το έδαφος μέσα σε ένα χωράφι.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το BBC, σκέφτηκε αρχικά ότι μάλλον πρόκειται για ένα νεκρό δέντρο, αλλά αφότου πλησίασε και είδε το αντικείμενο κατάλαβε πως πρόκειται για κάτι “εξωγήινο”. “Θύμιζε καμένο δέντρο. Όμως, καθώς έφτανες κοντά, έμοιαζε με εξωγήινο οβελίσκο“, δήλωσε ο ίδιος.

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία (ASA) η οποία διερεύνησε αργότερα το περιστατικό είπε πως το συγκεκριμένο αντικείμενο προήλθε από μια κάψουλα της SpaceX.

To Μagazine έχει ενημερώσει ήδη για την αύξηση της επικινδυνότητας των διαστημικών σκουπιδιών (που θα απειλήσουν και ζωές), την προσεχή δεκαετία.

Οι ειδικοί περιέγραψαν την ανακάλυψη ως “σπάνια” και “συναρπαστική” αλλά δήλωσαν, ότι τέτοια γεγονότα μπορεί να γίνουν πιο συνηθισμένα στο μέλλον.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο προσγειώθηκε στις 9 Ιουλίου σε μια μεγάλη περιοχή χωραφιών, αλλά δεν ανακαλύφθηκε από τον κ. Miners παρά αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Δύο άλλα κομμάτια βρέθηκαν αργότερα κοντά και η Διαστημική Υπηρεσία ζήτησε από οποιονδήποτε συναντούσε άλλα παρόμοια αντικείμενα να επικοινωνήσει με μια τηλεφωνική γραμμή για τα συντρίμμια που είχε δημιουργήσει η SpaceX.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα