Η κόντρα Βενιζέλου – Διαμαντοπούλου και οι μπηχτές του Φίλη για τον ΣΚΑΪ

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει τα θεματάκια του με τους παρουσιαστές του ΣΚΑΙ, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά βρέθηκε στο ρίνγκ του facebook με την προτεινόμενη από τον Κ.Μητσοτάκη για τον ΟΟΣΑ

Ο Φίλης και ο ΣΚΑΙ

Δεν φείδεται σχολίων ο Νίκος Φίλης για όσα αντιμετωπίζει στα τηλεοπτικά πάνελ. Δε εννοούμε τα στελέχη της Ν.Δ με τα οποία αντιπαρατίθεται. Άλλωστε είναι «ψημένος» σε τέτοιου είδους κόντρες έχοντας εμπειρία πολλών ετών. Για τους δημοσιογράφους συντονιστές ο λόγος.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του: «Ήμουν στον ΣΚΑΪ με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν μπορείς να πεις πολλά όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής ξεκινούν με τη φράση «προφανώς το καλάθι του νοικοκυριού έχει βοηθήσει, το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος». Παίρνουν δηλαδή θέση που αψηφά την πραγματικότητα, κι εσύ οφείλεις να αντικρούσεις τόσο αυτούς όσο και τον εκπρόσωπο της ΝΔ».

Παγίδες και νάρκες

«Παγίδα» και «νάρκη». Δύο βαριοί χαρακτηρισμοί για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές σε μία ομιλία. Αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το βράδυ στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Εκφράσεις μάλλον αναντίστοιχες με ένα εκλογικό σύστημα το μόνο … «πρόβλημα» του οποίου είναι πως εξισώνει κατά το δυνατόν την ψήφο των πολιτών.

Βενιζέλος-Διαμαντοπούλου. Μια απρόσμενη κόντρα

Ε, μην πείτε ότι η «κόντρα» Ευάγγελου Βενιζέλου – Άννας Διαμαντοπούλου, για το ερωτηματικό στο «Μένουμε Ευρώπη» προέκυψε επειδή αμφότεροι «περιδιάβαιναν» στο Facebook.

Θυμίζουμε πως αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ένοιωσε την ανάγκη να «εξηγηθεί» στο γιατί μετέχει σε εκδήλωση της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;» (προσοχή στο ερωτηματικό) δηλώνοντας πως «δεν ρωτήθηκα για τον τίτλο, αλλά δεν με ενοχλεί» εξηγώντας -με λίγα λόγια- ότι οι ευρωπαϊκές αξίες μιας χώρας πρέπει να επιβεβαιώνονται συνεχώς. Η Άννα Διαμαντοπούλου πάλι ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει την έκπληξή της για την τοποθέτηση. Λέγοντας πως «η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! Με παύλα και τελεία».

Η κόντρα πάντως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κι ίσως έχει βάθος. Αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για δύο πρόσωπα που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σημαντικά διεθνή αξιώματα. Ο Ε.Βενιζέλος για την Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Άννα Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ. Να σχετίζεται άραγε με κάποιον τρόπο και πάλι με τον πρωθυπουργό αυτή η αντιπαράθεση; Ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ε. Βενιζέλος υπήρξε τελευταία ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση στο θέμα των υποκλοπών. Στήνοντας έτσι γέφυρες διαλόγου και με άλλους χώρους.

Με πατέντες του Μητσοτάκη η Μενδώνη

Την «πατέντα» του Κυριάκου Μητσοτάκη να εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για «φιλοσυριζαϊσμό» όταν δεν συμφωνεί με την κυβερνητική προπαγάνδα, φαίνεται πώς έχει υιοθετήσει για τα καλά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Έτσι λοιπόν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα γλυπτά του Παρθενώνα …τόλμησε να προτείνει την σύσταση διακομματικής επιτροπής, είχε ανάλογη αντιμετώπιση

Δείτε τον διάλογο που έγινε στην Βουλή:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έλεγα ότι ίσως μια καλή πρόταση θα ήταν να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή που θα συνεργάζεται με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Δείτε το.

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ: Η τελευταία σας πρόταση, κύριε Βουλευτά, ταυτίζεται με του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν κάνω λάθος.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέω τη δική μας πρόταση.

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ: Εγώ το είδα να το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις «στ’ αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι διεργασίες «στα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, δίχως όμως να «περπατάνε» σχεδιασμοί που ήθελαν ένα ευρύ μέτωπο του Μέρα 25 με τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Καθοριστική ως προς αυτό είναι η συνδιάσκεψη της πλέον δυναμικής συνιστώσας του χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικής σύμπραξης με το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη και την Λαϊκή Ενότητα.

Για την ακρίβεια η σχετική πρόταση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερψηφίστηκε με ποσοστό που ξεπέρασε το 65%, με βασικό σκεπτικό πως δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία με οργανώσεις που πρεσβεύουν το «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» της περιόδου του 2015, σε οποιαδήποτε εκδοχή.

Παράλληλα αποφασίστηκε η κάθοδος του χώρου στις επικείμενες εκλογές με αυτόνομο τρόπο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντως βρίσκεται σε συζητήσεις αναζήτησης κοινής πορείας τόσο με οργανώσεις που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΔΕΑ και το Κόκκινο Νήμα, όπως και με οργανώσεις που ήταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο παρελθόν (ΑΡΑΝ, Αναμέτρηση).

Πέφτει η «Διαύγεια»

Συνεχώς … «πέφτει» Διαύγεια τις τελευταίες μέρες. Αυτή την καταγγελία έκανε ο Μάριος Κάτσης, τομεάρχης για ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει «τομ τελευταίο μήνα η πλατφόρμα «Διαύγεια», μια σημαντική μεταρρύθμιση που ενισχύει τη διαφάνεια στην λειτουργία του κράτους, βρίσκεται συχνά εκτός λειτουργίας προκαλώντας πλήθος προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση και στην καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών». Συμβουλεύει μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο «να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση όλων των ζητημάτων μετάπτωσης της βάσης δεδομένων της Διαύγειας σε νέο αποθηκευτικό χώρο απρόσκοπτα και παράλληλα να προχωρήσει άμεσα, έστω και στο τέλος της 4ετίας, στο έργο της αναβάθμισης της πλατφόρμας».

Εμείς πάλι θα λέγαμε ότι τα τεχνικά προβλήματα ενός τέτοιο εργαλείου αυτούς τους προεκλογικούς μήνες, πρέπει να επιλυθούν. Γιατί σε τέτοιες συγκυρίες όλα έχουν πολιτική διάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα