Amazon: Μέρος του universe της και η Ελλάδα

Amazon: Μέρος του universe της και η Ελλάδα
Amazon iStock

Ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης εκτός ΗΠΑ προγραμματίζει η Amazon το προσεχές διάστημα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργεί ένα νέο πρότυπο λειτουργίας προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά στις αγορές ενδιαφέροντος, αφού πλέον έχει με το «σπαθί» της καταστεί ένα παγκόσμιος παίκτης με μεγάλους όγκους συναλλαγών και τζίρων και σε τοπικές αγορές, ενώ την ίδια ώρα προμηθεύεται προϊόντα από τοπικά εργοστάσια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες σε μεγάλες πόλεις σε 21 χώρες ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής, o oποίος συγκεντρώνει υπηρεσίες της εταιρείας κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα.

Οι νέες 30 τοπικές ζώνες θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων στην Αργεντινή, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Χιλή, την Κολοβμία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Κένυα, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική.

Σημειώνεται ότι το σχεδιασμό της επένδυσης στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν στελέχη της Amazon Web Services (που ήδη έχει παρουσία στην εγχώρια αγορά) την Παρασκευή στην κυβερνητική επιτροπή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version