Ελληνικό: Τα έσοδα που αναμένει στην 25ετία και οι εκτάσεις που κρατά το Δημόσιο και μετά τα 99 χρόνια της παραχώρησης

Ελληνικό: Τα έσοδα που αναμένει στην 25ετία και οι εκτάσεις που κρατά το Δημόσιο και μετά τα 99 χρόνια της παραχώρησης
Έργα στο Ελληνικό eurokinissi

Τι θα παραμείνει στην πλήρη κυριότητα του δημοσίου μετά τη λήξη της 99ετούς σύμβασης παραχώρησης του συνόλου της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου στην Lamda Development.

Έσοδα της τάξης των 14 δισ. ευρώ κατά την 25ετή φάση επενδυτικής ανάπτυξης της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένει το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Αναφερόμενος στην σύμβαση παραχώρησης της έκτασης στο Ελληνικό, η οποία έχει κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στο τι θα παραμείνει στην πλήρη κυριότητα του δημοσίου μετά τη λήξη της 99ετούς σύμβασης παραχώρησης του συνόλου της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου στην Lamda Development.

Έτσι στο 70% των εδαφών (4.200 στρέμματα) που προβλέπεται να διατηρήσει το δημόσιο περιλαμβάνεται ολόκληρη η έκταση, όπου θα αναπτυχθεί το καζίνο και το σχεδιαζόμενο ξενοδοχειακό και συνεδριακό κέντρο (IRC) από την κοινοπραξία Inspire Athens (Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ). Πέραν αυτής το δημόσιο διατηρεί στην κυριότητα του το πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά, την υπάρχουσα μαρίνα και το φυσικό στοιχείο της ακτής, δηλαδή ουσιαστικά σημαντικό μέρος του παράκτιου μετώπου του ακινήτου.

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρας επί του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης διανομής του Ελληνικού, το δημόσιο θα διατηρήσει την πλήρη κυριότητα οικοπέδων που βρίσκονται προς την πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης καθώς και μικρούς χώρους της τάξης των 300 τ.μ. εντός των εμπορικών και οικιστικών αναπτύξεων που προγραμματίζονται στο υπόλοιπο 30% της έκτασης, η κυριότητα της οποίας προβλέπεται να περάσει οριστικά στην παραχωρησιούχο Lamda Development.

Σημειώνεται πως στο εν λόγω τμήμα του 30%, η εταιρεία προγραμματίζει για την πρώτη 5ετή φάση της επενδυτικής της δραστηριότητας την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, συγκρότημα κατοικιών στο παράκτιο μέτωπο, δύο πύργους (κατοικίες και μικτής χρήσης) αλλά και εμπορικό κέντρο στο μέτωπο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα