Φυσικό Αέριο: Σημαντική αύξηση κερδών και πελατολογίου στο Α’ εξάμηνο του 2020

Φυσικό Αέριο: Σημαντική αύξηση κερδών και πελατολογίου στο Α’ εξάμηνο του 2020

Tο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σε μία δύσκολη περίοδο εντάσεων συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη και διατηρεί υψηλά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών του.

Σε μία περίοδο έντονων προκλήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη και διατηρεί υψηλά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών του προσφέροντας μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες ενέργειας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Η αναπτυξιακή πορεία και η οικονομική ευρωστία της εταιρείας αποτυπώνονται στα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2020. Ειδικότερα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, τα καθαρά κέρδη (μετά φόρων) της εταιρείας ξεπέρασαν τα €13,5 εκ., ενώ η σημαντική ανάπτυξη της εταιρίας προφύλαξε τους όγκους πωλήσεων από την πανδημία. Η υγιής και ανοδική πορεία αποτυπώνεται και στα ταμειακά της διαθέσιμα το ύψος των οποίων δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διατηρεί μηδενικό δανεισμό.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα, διευρύνοντας συνεχώς το μερίδιό της στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. 25% αύξηση σημείωσαν οι αιτήσεις σύνδεσης στο φυσικό αέριο ενώ σημαντική άνοδο καταγράφεται στη διείσδυση της εταιρείας στην ηλεκτρική ενέργεια όπου το α’ εξάμηνο του 2020 διπλασίασε το πελατολόγιό της πετυχαίνοντας αύξηση κατά 104% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Μάλιστα η αύξηση που σημείωσε η εταιρεία στην Κεντρική Ελλάδα, περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ανήλθε σε +41% στις νέες συνδέσεις ρεύματος, αποτυπώνοντας τη δυναμική πορεία της και σε αυτήν την κατηγορία.

Κεντρικός άξονας της επιτυχημένης πορείας είναι η φιλοσοφία της εταιρείας ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών της και την ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει. Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά ενέργειας, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας όπου με ολοκληρωμένο σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας το Φυσικό Αέριο συνέχισε την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πελατών με απόλυτη ασφάλεια μέσα από όλα τα κανάλια επικοινωνίας όλο το 24ωρο.

Τα ενισχυμένα αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της εταιρείας και τον επιτυχημένο επιχειρησιακό προγραμματισμό τόσο αναφορικά με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την αδιάλειπτη και ασφαλής εξυπηρέτηση των πελατών όσο και ως προς τον σχεδιασμό προϊόντων, ειδικά στην κατηγορία της ηλεκτρικής ενέργειας με το λανσάρισμα του πακέτου ‘Ρεύμα Οικιακό MAXI’, που δίνει ρεύμα στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα είχε και η ανάπτυξη και ενίσχυση του δικτύου των συνεργατών της εταιρείας κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Συνολικά το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο πελατών που περιλαμβάνει πάνω από 420.000 οικιακούς καταναλωτές, 9.000 επαγγελματίες, 200 μεγάλους εμπορικούς πελάτες και βιομηχανίες, αλλά και περισσότερα από 1.200 σχολεία και δημοτικά κτήρια. Η εταιρεία συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο, υπερκαλύπτοντας ήδη τους στόχους που έχουν τεθεί για την χρονιά και εστιάζει σε υπηρεσίες καινοτομίας, ενεργειακής αποδοτικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργεί και να εμπλουτίζει διαρκώς το οικοσύστημα προηγμένων υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα