Ι. Ανδρεανίδης – Lidl: Πολλοί προσπάθησαν να μας μιμηθούν αλλά τελικά απέτυχαν

Ι. Ανδρεανίδης – Lidl: Πολλοί προσπάθησαν να μας μιμηθούν αλλά τελικά απέτυχαν
Pitsilkas Photography

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων της Lidl στην Ελλάδα. Που θα ανοίξουν τα επόμενα καταστήματα

Έχουν περάσει κιόλας 20 χρόνια από την εποχή που η Lidl άνοιγε γραφεία στην Ελλάδα και προετοίμαζε την είσοδο της στην αγορά. Μία είσοδο που έγινε στις 9 Ιουνίου του 1999, με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος, και από τότε άλλαξε ο χάρτης των σούπερ μάρκετ στην χώρα. Η αλυσίδα που αριθμεί σήμερα 221 καταστήματα και 4 κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα, γιόρτασε το απόγευμα της Πέμπτης την επέτειο σε μία ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Εκεί ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης ανέφερε ότι “δεν είναι υπερβολή να πω ότι αλλάξαμε την αγοραστική εμπειρία στην Ελλάδα” διευκρινίζοντας ότι αυτό επιτεύχθει μέσα από τις πολιτική τακτικών προσφορών αλλά και την ικανοποίηση διαφορετικών καταναλωτικών απαιτήσεων.

Στα 20 αυτά χρόνια η Lidl, αν και μπήκε δεύτερη στην αγορά των discount (εκπτωτικών) market, μετά από την Dia, κατάφερε να παραμείνει η μοναδική στην αγορά καθώς η προαναφερθείσα δεν άντεξε στον ανταγωνισμό. Παράλληλα και οι γερμανικές αλυσίδες Aldi και η Plus, που δοκιμάστηκαν για λίγο διάστημα στην ελληνική αγορά, μπήκαν λόγω της αδυναμίας τους να την ανταγωνιστούν στη μακριά λίστα με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που αποτελούν παρελθόν. “Δεν σας κρύβω ότι είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε τελικά να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας δύσκολης αγοράς” ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ανδρεανίδης για να συνεχίσει “είμαστε όμως και ικανοποιημένοι που ταυτόχρονα εξελίξαμε με επιτυχία τον ρόλο του discount, όπως τον βλέπει η Lidl Ελλάς. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί προσπάθησαν να μας ακολουθήσουν, ακόμα και να μας μιμηθούν, αλλά τελικά απέτυχαν“.

Ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, Ιάκωβος Ανδρεανίδης,

Στα κεντρικά γραφεία της Lidl Hellas στην Θεσσαλονίκη, στα 221 καταστήματα και στα 5 κέντρα διανομής που διαθέτει, απασχολούνται σήμερα 5.466 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη μέχρι το 2020 ο αριθμός τους θα έχει αυξηθεί σε πάνω από 6.000. Η συνολική συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά έσοδα του κράτους έφτασε τα 264 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας υπολογίστηκε σε 679 εκατ. ευρώ το 2017 από 59 εκατ. ευρώ τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Μελλοντικά σχέδια

Ο κ. Ανδρεανίδης εκτίμησε ότι η πανελλαδική κάλυψη θα επιτευχθεί με δημιουργία 80 ακόμη καταστημάτων, φθάνοντας δηλαδή συνολικά τα 300. Ήδη έχουν δρομολογηθεί τα δύο επόμενα θα ανοίξουν σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Lidl Ελλάς, στην εικοσαετή πορεία της, ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ.

Τέλος στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Ανδρεανίδης ανέφερε ότι η πορεία της εταιρείας κατά την τρέχουσα χρήση είναι ανοδική, ενώ οι επιπτώσεις στη Lidl Hellas από την επαναλειτουργία του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης ήταν μικρότερες από τις αναμενόμενες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα