Η κάψουλα που αναδεικνύει start-up επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η κάψουλα που αναδεικνύει start-up επιχειρήσεις στον τουρισμό

Τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις αναδείχθηκαν από τον 3ο κύκλο του Capsule, που αφορούν καινοτόμες υπηρεσίες για ξενοδοχεία.

Διανύουμε μια παρατεταμένη περίοδο, διεθνώς, κατά την οποία νεοφυείς επιχειρήσεις ξεπηδούν από παντού, επιδιώκοντας να προσφέρουν κάτι διαφορετικό με λύσεις σε ζητήματα που υπάρχουν σε πολλούς τομείς. Ορισμένες, τέτοιες επιχειρήσεις, με νέους ανθρώπους που οραματίζονται το αύριο, καταφέρνουν να βρουν υποστήριξη και να κάνουν σταδιοδρομία. Ωστόσο, πάρα πολλές άλλες, χάνονται είτε διότι οι ιδέες δεν ήταν τόσο καινοτόμες, είτε διότι δεν είχαν (και χρηματική) υποστήριξη.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ανάδειξης και υποστήριξης start-up επιχειρήσεων, μέσω του προγράμματος επιτάχυνσης του Capsule Travel & Hospitality Accelerator.

Μάλιστα, μόλις ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος, με την ανάδειξη των 3 μεγάλων νικητών, από μια κριτική επιτροπή ειδικών στο χώρο. Η σχετική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στη βάση τόσο των γενικών κριτηρίων του προγράμματος (η ιδέα της ομάδας ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική της προσφερόμενης υπηρεσίας, αλλά και η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά τους χαρακτηριστικά), όσο και ειδικών κριτηρίων που αφορούν την πρόοδο των startup ομάδων στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

To 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η Campsaround, το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η Tourmie ενώ τέλος, το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της EV Loader. Οι υπόλοιπες startup ομάδες του τρίτου κύκλου του προγράμματος, ήταν οι MintQR, RevApp, Villa4Villa, WeAreTravelers και Weddin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΤ θα δημιουργήσει ειδική ενότητα «Καινοτομίας» στο περίπτερό του στη διεθνή έκθεση της ITB Berlin 2021, όπου οι νικήτριες startup ομάδες του επιταχυντή, θα έχουν την ευκαιρία με virtual παρουσία (booths), να βρεθούν σε ένα από τα σημαντικότερα «ραντεβού» των ηγετών του τουρισμού.

Παράλληλα, κατά την έναρξη της τελετής ανάδειξης των νικητών, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, προανήγγειλε και τη στρατηγική συνεργασία του Ξ.Ε.Ε και του Capsule με τη νέα πλατφόρμα του Elevate Greece, με απώτερο στόχο την αλληλοϋποστήριξη των φορέων μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, ενώ παράλληλα εξήρε τον καθοριστικό ρόλο των δράσεων του Capsule για την ενίσχυση του startup οικοσυστήματος στη χώρα.

Συγχαρητήρια τόσο στους τρεις νικητές όσο και στις υπόλοιπες ομάδες για την πραγματικά εντυπωσιακή πρόοδο και εξέλιξη των υπηρεσιών τους στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος. Σε μια εποχή όπου δοκιμαζόμαστε όλοι σκληρά, η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, όπως επίσης οι καινοτόμες υπηρεσίες των startup εταιρειών και η συμβολή τους στο τουριστικό οικοσύστημα, είναι στοιχεία-κλειδιά που μπορούν να μας οδηγήσουν όχι απλώς σε μία ταχεία ανάκαμψη, αλλά και στη βελτιστοποίηση του τουριστικού προϊόντος”, ανέφερε ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ποιες λύσεις προτείνουν οι τρεις νικητές

Campsaround

Το Campsaround προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση σε εναλλακτικά καταλύματα και glamping ψηφιοποιώντας όλη την διαδικασία διαχείρισης των κρατήσεών τους. Από τη μία, βοηθά τους επαγγελματίες να καταγράφουν τις κρατήσεις τους ηλεκτρονικά, να κερδίσουν χρόνο στη διαχείρισή τους και να έχουν πρόσβαση σε μία παγκόσμια αγορά. Από την άλλη, βοηθά τους επισκέπτες να βρουν μία ποικιλία καταλυμάτων ηλεκτρονικά να διαλέξουν αυτά που τους ταιριάζουν και να πληρώσουν ηλεκτρονικά μέσα από ένα ασφαλές τραπεζικό σύστημα. Επιπλέον, δημιουργεί μία ψηφιακή παρουσία για τα καταλύματα παρουσιάζοντας τις εγκαταστάσεις τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όλα τα οφέλη για τους επισκέπτες έτσι ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι πριν την άφιξή του. Τέλος, παρέχει ένα σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για να αποφεύγονται οι διπλοκρατήσεις.

Tourmie

H Tourmie είναι ένα εργαλείο το οποίο διευκολύνει την συνεργασία κάθε καταλύματος µε τους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών επιτρέποντας, στα μεν καταλύματα να αυξήσουν τα έσοδά τους από τις πωλήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών, στους δε παρόχους υπηρεσιών να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους σε νέα κανάλια πωλήσεων. Χρησιµοποιώντας την Tourmie, το κατάλυμα μπορεί µε απόλυτη ευκολία να οργανώσει και να διαχειρίζεται όλες τις επερχόμενες κρατήσεις επισκεπτών, πληρωμές και συνεργασίες, καθώς και να ενημερώνεται άμεσα µμέσα από τις αναλυτικές αναφορές μετά την παροχή κάποιας υπηρεσίας. Επιπλέον, η Tourmie δίνει τη δυνατότητα στο κατάλυμα και στον πάροχο της υπηρεσίας να λαμβάνει µε διαφάνεια όλες τις συμφωνημένες πληρωμές από τους συνεργάτες του 24 ώρες μετά την παροχή της υπηρεσίας, ηλεκτρονικά και µε ασφάλεια.

EV Loader

Οι ιδιοκτήτες σταθμών φόρτισης, όπως τα ξενοδοχεία, έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τους σταθμούς τους στο δίκτυο της Loader και να αυξήσουν την συχνότητα των φορτίσεων στους σταθμούς τους. Παράλληλα, ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις πληρωμές και τις κρατήσεις από τους οδηγούς στον σταθμό φόρτισής τους, μέσω web και mobile εφαρμογής. Από την άλλη, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν κράτηση σε σταθμούς που βρίσκονται σε ξενοδοχεία, πάρκινγκ και καταστήματα. Για κάθε κράτηση οι οδηγοί λαμβάνουν πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν σε μελλοντικές φορτίσεις ή σε υπηρεσίες και προϊόντα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα