Η Ryanair ανακοίνωσε δυο νέες βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ryan Air earnings...epa01622072 (FILE) A file picture dated 10 May 2007 shows a Ryanair planes at Dublin airport in Dublin, Ireland. Irish budget airline Ryanair announced 02 February 2009 that it had made a net loss of more than 100 million euros in the third
 quarter of its current financial year. The airline said it had swung into the red to the tune of 101.5 million euros (130.4 million dollars) in the three months up to the end of December.  EPA/ANDY RAIN
Ryan Air earnings...epa01622072 (FILE) A file picture dated 10 May 2007 shows a Ryanair planes at Dublin airport in Dublin, Ireland. Irish budget airline Ryanair announced 02 February 2009 that it had made a net loss of more than 100 million euros in the third quarter of its current financial year. The airline said it had swung into the red to the tune of 101.5 million euros (130.4 million dollars) in the three months up to the end of December. EPA/ANDY RAIN EPA

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε την δημιουργία δύο νέων βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο.

Βάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί από τον Απρίλιο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στελέχη της.

Συγκεκριμένα, η Ryanair θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας, σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 2.800 νέες θέσεις εργασίας, συνολικά.

Σε ό,τι αφορά τη βάση της Αθήνας, τα δύο αεροσκάφη θα εκτελούν έξι δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Επίσης, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά, η Ryanair θα πραγματοποιεί από την Αθήνα, τέσσερις πτήσεις ημερησίως προς Χανιά, δύο πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Πάφο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο και 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη.

Για πτήσεις από την Αθήνα η ιρλανδική εταιρεία προσφέρει, από αύριο έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου, εισιτήρια για ταξίδια τον Απρίλιο και τον Μάιο, που θα ξεκινούν από 12 ευρώ ανά διαδρομή.

Σε ερώτηση εάν έχει ενημερωθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την έναρξη βάσης στην Αθήνα, τα στελέχη της εταιρείας απάντησαν αρνητικά και πρόσθεσαν πως η Ryanair θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική πρωτεύουσα ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ή όχι διαφοροποίηση στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου. Επίσης, σημείωσαν ότι με τις έξι νέες διαδρομές με βάση την Αθήνα, θα μπορέσουν να απολαύσουν τα χαμηλά κόμιστρα της Ryanair περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες.

Εξάλλου, η Ryanair, ξεκινά τον Απρίλιο από τη νέα βάση της στη Θεσσαλονίκη τρεις νέους προορισμούς, Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία (σε σύνολο 16), με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση μεταφέροντας 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως, ενώ υπολογίζει ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας.

Η ιρλανδική εταιρεία γιορτάζει και στη συμπρωτεύουσα τη νέα βάση της προσφέροντας 100.000 θέσεις με τιμές ναύλων που ξεκινούν από 12 ευρώ, για ταξίδια στην Ευρώπη τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από αύριο έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Στην Αθήνα σήμερα ο David O'Brien, Director of Commercial της εταιρείας δήλωσε «Η Ryanair, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Αθήνα ως την τρίτη βάση στην Ελλάδα μετά από τα Χανιά και την Θεσσαλονίκη. Αυτές οι 6 νέες διαδρομές, που θα πολλαπλασιάσουν τη συχνότητα των ημερησίων διαδρομών σε Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, θα είναι ιδανικές για επαγγελματικά ταξίδια, καθώς και για οικογενειακές αποδράσεις από το καλοκαίρι του 2014. Αυτοί οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τη βελτιωμένη εξυπηρέτηση της Ryanair. Οι 6 νέες διαδρομές μας με βάση την Αθήνα θα επιτρέψουν στους Έλληνες καταναλωτές και επισκέπτες να ξεφύγουν από τα υψηλά κόμιστρα των Aegean/Ολυμπιακής και αντ‘αυτού να απολαύσουν τα πραγματικά χαμηλά κόμιστρα την υποδειγματική συνέπεια και εξυπηρέτηση πελατών της Ryanair».

SHARE:

24Media Network