IDEAL Holdings: Πράσινο φως για έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου 100 εκατ. ευρώ

Διαβάζεται σε 2'
IDEAL Holdings: Πράσινο φως για έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου 100 εκατ. ευρώ

Η δημόσια προσφορά των ομολογιών ξεκινάει την Δευτέρα (11/12) στις 10:00 π.μ. και τελειώνει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00.

Η εταιρεία «IDEAL HOLDINGS A.E.» ανακοίνωσε την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως €100.000.000, διάρκειας 5 ετών, διαιρούμενου σε έως 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες ονομαστικής αξίας εκάστης €1.000.

Η δημόσια προσφορά των ομολογιών ξεκινάει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. και τελειώνει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Στις 13 Δεκεμβρίου 2023 θα ανακοινωθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων έκδοσης του ομολογιακού δανείου καθώς και του επιτοκίου αυτού. Ως ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης των Ομολογιών ορίστηκε η 18η Δεκεμβρίου 2023.

Η εταιρεία δημοσιοποίησε το ενημερωτικό για την έκδοση το οποίο εξηγεί πως σκοπεύει να διαθέσει τα έσοδα της έκδοσης.  Όπως αναφέρει τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν σε περίπτωση πλήρους κάλυψης είναι €95,8 εκατ. αφαιρουμένων των δαπανών έκδοσης ύψους περίπου €4,2 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Στόχος είναι να διατεθούν ως εξής:

  • Ποσό €74,8 εκατ. θα διατεθεί εντός 3 μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης για την αποπληρωμή υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού της Εκδότριας.
  • Το εναπομείναν ποσό, ήτοι €21 εκατ. από το σύνολο των ανωτέρω καθαρών αντληθησομένων κεφαλαίων, μετά τη διάθεση του ανωτέρω υπό (i) ποσού θα διατεθεί για την χρηματοδότηση μελλοντικών εξαγορών εταιρειών από την Εκδότρια ή οποιαδήποτε Θυγατρική της, εντός 24 μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης.

Συντονιστές και Κύριοι Ανάδοχοι είναι η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς και η Eurobank. Κύριοι Ανάδοχοι είναι η Attica Bank και η Optima Bank. Ανάδοχοι οι χρηματιστηριακές εταιρίες Beta Χρηματιστηριακή και Παντελάκης Χρηματιστηριακή A.E.Π.Ε.Υ. Σύμβουλος της  Έκδοσης είναι η Εθνική Τράπεζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα