Λιανεμπόριο: Πώς λειτουργεί από σήμερα

Λιανεμπόριο: Πώς λειτουργεί από σήμερα
Επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο. Eurokinissi

Χωρίς το αυστηρό πλαφόν των 20 ατόμων, αλλά με περιορισμούς και χρονικό όριο παραμονής πελατών από μισή έως μία ώρα ανεβάζουν ρολά σήμερα τα καταστήματα.

Σε μια καλύτερη εμπορικά εβδομάδα προσβλέπει το εγχώριο λιανεμπόριο, καθώς ήρθησαν οι περιορισμοί των 20 ατόμων φυσικής παρουσίας στα καταστήματα -ανεξαρτήτως μεγέθους – γεγονός που οδήγησε σε υποτονική καταναλωτική ζήτηση την περασμένη εβδομάδα.

Μετά τα πολυκαταστήματα – που λειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα ερμηνεύοντας τελικά ορθώς την ΚΥΑ ανοίγματος του εμπορίου, και οι μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου μπαίνουν ένας – ένας στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Η κατάργηση του πλαφόν των 20 ατόμων επιτρέπει πλέον σε επιχειρηματίες με καταστήματα μερικών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων να λειτουργήσουν με πιο ορθολογικούς όρους και με τη μέθοδο του click inside.

Έτσι, η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει από αύριο 12/4 το click inside, μοντέλο που λειτούργησε την τελευταία εβδομάδα για το κατάστημα του Πειραιά, σε όλα τα κέντρα παραγγελιών & παραλαβών και στο ΙΚΕΑ Πάτρας και από 13/4 στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρομίου, Κηφισού, Θεσσαλίας και ΙΚΕΑ Ιωαννίνων. Ο διαθέσιμος χρόνος στο κατάστημα για κάθε καταναλωτή που θα κλείσει ραντεβού είναι μία ώρα.

Στα 30 λεπτά έχει θέσει το όριο εντός του καταστήματος η δανέζικη Jysk, ενώ το ίδιο όριο είχε ορίσει η Jumbo από την περασμένη εβδομάδα ενώ για το click away έχει θέσει όριο για τις αγορές μέσω προ παραγγελίας, τα 20 ευρώ (και άνω).

Με click inside υποδέχονται καταναλωτές και τα παιχνιδάδικα, όπως ο Μουστάκας ενώ στον ανταγωνισμό της αγοράς παιχνιδιού και λαμπάδας ενόψει Πάσχα έχουν μπει και όλοι οι μεγάλοι λιανέμποροι όπως Public, Πλαίσιο κ.ο.κ.

Εν τω μεταξύ ανοίγει σήμερα το πολυκατάστημα Attica στο City Link υποδεχόμενο καταναλωτές σε όλους τους ορόφους και όχι μόνο στο ισόγειο ενώ «κανονικά» λειτουργούν τα πολυκαταστήματα Notos Com, οι αλυσίδες καλλυντικών, οι αλυσίδες ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών Media Markt, Κωτσόβολος, αλλά και οι Leroy Merlin και Praktiker.

Στο τέλος δε της εβδομάδας αναμένονται αποφάσεις για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επαναφορά τους αρχικά μόνον με τη μέθοδο του click away.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα