Μπήκαμε στο κόκπιτ του νέου Α320neo της Sky express

Μπήκαμε στο κόκπιτ του νέου Α320neo της Sky express
Το νέο Α320neo της Sky express Spreadtrum

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας Sky Express για την ενδυνάμωση του στόλου της.

Τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της πραγματοποιεί η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky express, καθώς από τα 6 ολοκαίνουργια αεροσκάφη τύπου Airbus A320neo, που είχε παραγγείλει, 4 βρίσκονται αυτές τις ημέρες ήδη σε λειτουργία, ένα παραλαμβάνεται αύριο Παρασκευή 28 Μαϊου και το τελευταίο σε 15 ημέρες, προς τα μέσα Ιουνίου.

Η εταιρεία επενδύει 300 εκατ. ευρώ, για την ενδυνάμωση του στόλου της, που μέχρι τώρα είχε 10 αεροσκάφη τύπου ATR, τα οποία κι αυτά πρόκειται να ανανεωθούν συν τω χρόνω.

Σύμφωνα με τη Βάσω Χρηστίδου, γενική διευθύντρια του ομίλου του Γιάννη Γρύλου, που έχει υπό την ιδιοκτησία του τη Sky Express, η εταιρεία πέρα από την αναβάθμιση του πτητικού της έργου στην Ελλάδα, με νέα δρομολόγια, όπως το Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το Αθήνα – Ρόδος, επεκτείνεται περαιτέρω και σε δρομολόγια εξωτερικού.

Εχοντας ανακοινώσει ήδη τα δρομολόγια Αθήνα – Λάρνακα και Αθήνα – Βρυξέλλες, ξεκινά επίσης δρομολόγια, όλο το χρόνο, από τις 5 Ιουνίου, Αθήνα – Παρίσι και από την 1η Αυγούστου, Αθήνα – Λονδίνο (Χίθροου).

Πέραν αυτών, θα πραγματοποιήσει και εποχικά δρομολόγια, όπως τη σύνδεση του Ηρακλείου Κρήτης με τη Ναντ και τη Λιόν στη Γαλλία, ενώ θα προστεθούν το Αμβούργο και το Ντόρτμουντ.

Συνολικά, η εταιρεία με 43 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς, προσθέτει 3,8 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, γεγονός που δίνει δυναμική στον ελληνικό τουρισμό για το εγγύς και το απώτερο μέλλον.

Το νέο Α320neo της Sky express Spreadtrum

 

Με 1 εκατ. επιβάτες ταξιδιωτική κίνηση το 2019, και το 2020 να θεωρείται γενικώς χαμένη χρονιά, η εταιρεία επένδυσε μέσα στην υγειονομική κρίση, τριπλασίασε το μέγεθός της το 2021 σε σχέση με το 2020 και υπόσχεται πολύ μεγαλύτερα πράγματα από το 2023.

«Πετάμε ψηλά και θα πετάξουμε ψηλότερα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Sky Express Θοδωρής Κροκίδας, με την Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, να επισημαίνει ότι «επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς τον αεροπορικό συνεργάτη μας και συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του τουρισμού και της οικονομίας.»

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία στηρίζει δυναμικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου με τη διεθνή καμπάνια «Greece is bliss» και την πρωτοβουλία «Working from a distance».

Με την αναβαθμισμένη Sky express, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους άκρως ανταγωνιστικούς ναύλους (best value fare), προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία  εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής «CarePlane».

Ιδιαίτερη υποδοχή μου επιφύλαξε ο Γιώργος Φράγκος, πιλότος και υπεύθυνος του πτητικού έργου της εταιρείας, περνώντας με στο κόκπιτ, όπου είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τις αλλαγές των νέων αεροσκαφών, ενώ οι αεροσυνοδοί Ισιδώρα Κουντουρά και Βίκυ Σβερκίδη, ήταν εκεί για την εξυπηρέτησή μας, όπως άλλωστε κάνουν με όλους τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα